dimecres, 18 de maig del 2022

Elio Edmondo Gaspare Vimini

Elio Vimini (amb una bena al cap) amb Arturo Zanoni durant la guerra d'Espanya

Elio Vimini (amb una bena al cap) amb Arturo Zanoni durant la guerra d'Espanya



El 13 de maig de 2020 es publicà que "el 13 de maig de 1906 neix a Pesaro (Pesaro i Urbino, Marques) l'anarquista i resistent antifeixista Elio Vimini". Ara tenim més dades: El 18 de maig --algunes fonts citen erròniament el 13 de maig-- de 1906 neix a Pesaro i va morir el 24 d'octubre --algunes fonts citen erròniament el 28 d'octubre-- de 1986 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 18 de maig --algunes fonts citen erròniament el 13 de maig-- de 1906 neix a Pesaro (Pesaro i Urbino, Marques) l'anarquista i resistent antifeixista Elio Edmondo Gaspare Vimini, també conegut com Elio Wimini. 

Des de Tolosa de Llenguadoc, el setembre de 1936 marxà ver la frontera del Pirineu Oriental per a lluitar contra el feixisme i fou milicià enrolat en la III Companyia del «Batalló Garibaldi», lluitant al front de Madrid (Cerro Rojo, Casa de Campo i Pozuelo de Alarcón) 

Elio Vimini: El 18 de maig --algunes fonts citen erròniament el 13 de maig-- de 1906 neix a Pesaro (Pesaro i Urbino, Marques) l'anarquista i resistent antifeixista Elio Edmondo Gaspare Vimini, també conegut com Elio Wimini. El seu pare es deia Augusto Vimini i la seva mare, Caterina Smacchia. 

Elio Vimini va morir el 24 d'octubre --algunes fonts citen erròniament el 28 d'octubre-- de 1986 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Elio+Vimini]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada