dissabte, 7 de maig del 2022

Bàscara es proclama Territori alliberat de la República Catalana

VilaWeb
Bàscara es proclama Territori alliberat de la República Catalana 

Un grup d'activistes del grup Desobediència Civil han posat Punts fronterers a l'entrada del poble i l'han proclamat territori alliberat des de la casa de la vila 

El col·lectiu Desobediència Civil organitza un cap de setmana de mobilització independentista a la vila amb diverses accions, xerrades i actuacions 

Aquest dissabte han tallat l'N-II durant una hora 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà) 07/05/2022.- Llegim a VilaWeb que Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà) s'ha convertit aquest cap de setmana en Territori alliberat de la República Catalana, una condició proclamada per activistes del grup Desobediència Civil.  

Aquest matí han instal·lat Passos fronterers a les entrades de Bàscara i als vehicles que hi passen els donen un ban municipal del proclamat Ajuntament republicà i un passaport català, tot i que hores després agents dels Mossos d'Esquadra els han fet moure. 

També han encunyat una moneda, el Cat, i han penjat cartells a la façana de la casa de la vila que mostren el rebuig contra la monarquia i contra la bandera monàrquica espanyola, de la qual diuen: "Aquesta bandera oneja per imperatiu legal. La respectem, però no és la nostra." Dos dels activistes, a més, han sortit al balcó de la casa de la vila i han proclamat Bàscara Territori alliberat de la República Catalana.  

"Fa tretze anys, uns irreductibles d'Arenys de Munt van organitzar les històriques consultes per la independència, que suposarien un punt d'inflexió i un efecte dominó per tot el territori que ajudaria a conduir el moviment independentista cap al Primer d'Octubre", han dit. Amb una voluntat similar, els activistes pretenen d'encetar un altre moviment independentista des de la base per a recuperar la il·lusió i exercir un control efectiu del territori amb la desobediència civil. "Despleguem una nova estratègia de confrontació amb l'ocupant que sigui capaç de superar l'embat definitiu amb l'Estat", han dit. 

D'acord amb això, han dit que alliberaven la vila de Bàscara, la qual queda sota control de la República Catalana: "Ja no estarà sotmesa a la llei espanyola. Hi regeixen els drets humans i les normes internacionals fins a aprovar una legislació catalana pròpia. Queden expulsats, i no se'n permet l'entrada, les forces d'ocupació, elements de tirania i autoritarisme de l'Estat. Ens aixequem, com han fet generacions anteriors durant els darrers tres-cents anys, per reclamar la sobirania de la nostra gent i la llibertat". 

A partir d'avui, han dit, comença un període d'alliberament nacional en què demanen que cada municipi català s'autodetermini i s'adhereixi a la República Catalana. "Comença un nou cicle cap a la sobirania territorial", han declarat. 

Activitats durant tot el cap de setmana 

A les 9 del matí ha començat una cercavila, que ha anat seguida de la pintura d'un mural independentista i una formació sobre desobediència civil independentista.  

Després s'ha fet un acte cultural amb una lectura de poemes per part de l'actor Enric Majó i la representació de l'obra de teatre La tigressa, amb l'actor Manel Barceló. 

Després del dinar popular, actuaran l'humorista Toni Albà i la cantant JBalas, i a les 6 de la tarda els periodistes Quico Sallés i Jordi Panyella i el fotògraf Albert Salamé faran una xerrada sobre sobirania territorial.  

A les 22.00h començaran les actuacions musicals, amb concerts de Perduts de Sant Esteve de les Roures, Ruks, Pirat's Sound Sistema i Ras i kurt. 

Demà encara s'hi farà un campionat de bitlles i de botifarra i una xerrada sobre el debat constituent.  

Després de dinar, les jornades acabaran amb una xerrada amb persones represaliades independentistes i actuacions musicals. 

Aquest dissabte han tallat l'N-II durant una hora 

Segons informa el diari El Punt Avui la carretera N-II ha estat tallada aquest dissabte durant una hora al pas per Bàscara en el marc de l'alliberament territorial republicà català de l'Estat espanyol. 

L'acció reivindicativa forma part dels actes convocats aquest cap de setmana en aquesta vila pel col·lectiu Desobediència Civil, que a primera hora d'aquest matí ha estat proclamat Bàscara Territori alliberat de l'Estat espanyol. 

El grup activista ha instal·lat checkpoints (punts de control d'accés) simbòlics amb caseta i barrera a cadascuna de les entrades al poble els que informen que el Bàscara ha deixat de ser territori de l'Estat espanyol. A més, ofereixen passaports dels Països Catalans. 

El programa d'actes, que abarca tot el cap de setmana, ha començat amb una cercavila, la pintada d'un mural independentista i formació per a la desobediència civil.  

Al migdia s'han pogut les actuacions de Teatre amb R (de República), amb Enric Majó, que ha fet una lectura de poemes, i Manuel Barceló, que ha interpretat La tigressa. A quarts de tres s'ha celebrat un dinar popular. 

Aquest dissabte a la tarda hi ha programada l'actuació de Toni Albà i JBalas (16:45 hores) i, a les sis, una xerrada sobre sobirania territorial amb el periodista Jordi Panyella i el fotoperiodista Albert Salamé. 

A partir de les deu de la nit actuaran els grups Pirat's Sound System, Ruks, Perduts de Sant Esteve de les Roures i Ras i Kurt.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada