dissabte, 23 d’abril del 2022

La junta del Parc Natural de Cap de Creus, en contra del macro parc eòlic marí a la badia de Roses pels efectes sobre el medi ambient

La junta del Parc Natural de Cap de Creus, en contra del macro parc eòlic marí a la badia de Roses pels efectes sobre el medi ambient 

L'òrgan rector de l'espai natural s'adhereix al manifest dels opositors a la instal·lació, com també van fer al del Montgrí 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 23/04/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la junta rectora del Parc Natural de Cap de Creus ha aprovat subscriure's al manifest de l'associació Stop Macro Parc Eòlic, que els havia demanat suport. Se sumen a l'òrgan director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i l'entitat resta ara pendent de l'adhesió de la junta rectora del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, que encara no s'ha pronunciat. 

"Creiem que l'objectiu de les juntes rectores dels parcs naturals és vetllar per la conservació i protecció del seu territori i els voltants, i no aprovar donar suport al Manifest seria anar en contra d'aquests objectius", manifesten des de l'entitat. Recorden que més de 25.000 persones han firmat en contra del macro parc eòlic marí; 22 ajuntaments gironins, fins ara, han aprovat mocions contràries, a més del Consell Comarcal del Baix Empordà i la Diputació de Girona. 

L'entitat manifesta que l'objectiu és aturar el tràmit de la instal·lació, que té suport de la Generalitat i l'estat espanyol, i reitera la seva voluntat d'arribar, si cal, fins als tribunals per defensar l'Empordà i evitar l'"impacte en un entorn o hi ha vuit zones de protecció i conservació del medi". 

Així, la Junta Rectora del Parc Natural del Cap de Creus ha aprovat subscriure's al manifest de l'Associació Stop macro parc eòlic marí projectat a la badia de Roses. El document denuncia els impactes mediambientals que provocarà el projectes i les infraestructures associades i reclama que s'aturi. El mateix escrit demana un nou model de transició energètica descentralitzat i distribuït, un model «realment sostenible».  

La junta hi ha donat suport a petició de l'entitat i després que la del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter l'aprovés per unanimitat. «Creiem que l'objectiu de les Juntes Rectores dels parcs naturals és vetllar per la conservació i protecció del seu territori i els voltants, i no aprovar donar suport al manifest de l'associació seria anar en contra d'aquests objectius», diuen des de l'entitat. L'associació ha fet arribar la mateixa petició al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà però no han obtingut resposta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada