dimarts, 15 de març del 2022

Sabotatge a l'Escala en el marc d'una campanya independentista contra Mercadona

Els autors també van deixar pintades a la zona


Llancen un molotov contra un quadre elèctric al costat d'un supermercat de Mercadona a l'Escala 

Una sabotatge reivindicat per Acció per la Independència, en el marc d'una campanya contra l'empresa Mercadona   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 15/03/2022.- Segons EMPORDA.INFO, investiguen el llançament d'un molotov contra el un quadre elèctric al costat d'un supermercat de Mercadona a l'Escala. A banda, els autors també van fer diverses pintades a l'establiment Mercadona, com 'Foteu el camp ací'. 

L'artefacte però no el van llançar contra un espai del mateix supermercat, docs van col·locar-lo en un quadre elèctric d'una altra empresa del recinte de l'aparcament. Arran del llançament de l'artefacte es va cremar l'armariet on hi ha el quadre elèctric d'aquesta altra empresa. Aquest sabotatge es va fer durant la nit de divendres a dissabte i va ser reivindicada el mateix dia per part d'Acció per la Independència, un grup independentista que buscava denunciar, segons asseguren en un comunicat que han fet públic a les xarxes socials, el tipus de negoci que realitza l'empresa Mercadona. Entre altres, a Twitter asseguren que van actuar "en defensa dels nostres ramaders, agricultors, productors i petit comerç !!". 

En el comunicat extens de Telegram diuen: "Farts d'estar farts, cansats de tanta especulació i explotació, desencantats de girar sempre la cara. Però també empoderats i com a acte de protesta contra el poder econòmic que ens té lligats, avui hem fet una visita a diversos establiments Mercadona i els hem deixat un avís", així argumenten l'acció contra l'empresa. Que afirmen que "paga als ramaders el mateix preu de la llet des de fa 19 anys", entre altres aspectes denunciats en el comunicat. 

El dia dels fets al lloc s'hi van desplaçar els Tedax així com la policia científica dels Mossos per tal d'agafar les proves necessàries per enxampar els causants dels danys. El còctel incendiari estava format per un pot de vidre de conserva amb un tap, un líquid groguenc i una metxa. 

A banda, els autors també van deixar pintades a la zona que entre d'altres deien 'Botiflers' i 'Foteu el camp ací'. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada