dissabte, 19 de març del 2022

Es torna viral a les xarxes socials una denúncia pel catalanofòbia al Trueta de Girona

Es torna viral a les xarxes socials una denúncia pel catalanofòbia al Trueta de Girona  

Un usuari es lamenta a Twitter que les infermeres li exigeixen parlar en castellà i es mofaven d'ell 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona/Salt (Gironès, comtat de Girona) 19/03/2022.- Segons El Gerió Digital Robert Pastor és un veí de Salt (Gironès, comtat de Girona) que té el seu pare, de 72 anys, ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, ahir va publicar una denúncia a través del seu compte de Twitter on es lamentava d'un cas de catalanofòbia entre algunes infermeres que atenen al seu progenitor, de 72 anys. "Infermeres imposant que els hi parlin en castellà que no entenen el català i fent-ne befa al passadís. El pare no se'n sap avenir però no vol que la liï, que el que està ingressat és ell", assenyala en una piulada. 

Les reaccions no s'han fet esperar i aquest dissabte al matí la publicació ja tenia 1.680 repiulades i gairebé 3.000 m'agrada. Entre algunes de les persones que han donat suport a Pastor hi ha l'exalcalde de Celrà (Baix Ter/Gavarres, Gironès, comtat de Girona) i diputat per la CUP-Guanyem, Dani Cornellà, que ho ha qualificat com "una nova vulneració del nostre dret a ser atesos en català", ha demanat posteriorment al Govern de la Generalitat que prengui "mesures urgents" i assegurant que "això no es pot permetre". 

Per la seva banda, l'exdegà de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) i responsable del servei de cardiologia del Trueta, Ramon Brugada, també ha sortit al pas de la polèmica i ha explicat com darrerament s'ha procedit a la contractació de molt personal que no parla el català per la "manca de personal" existent, per la qual cosa considera que "no sàpiguen el català és acceptable". Tanmateix Brugada critica el comportament de les infermeres i diu que "facin befa d'un pacient" és "inadmissible i motiu d'acomiadament immediat". 

Diversos usuaris li han recomanat a Pastor que presenti una queixa a Plataforma per la Llengua com també faci extensiu el seu malestar a la direcció de l'hospital. Amb tot, el veí de Salt ha expressat que primer el més important és la salut del seu pare i posteriorment ja emprendrà les mesures que pugui considerar oportunes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada