diumenge, 13 de març del 2022

Activitats de la setmana del 14 al 20 de març a l'anònims


Presentació del llibre:
Com vas perdre el braç, Balchowsky?
Amb Toni Orensanz, autor del llibre
dimecres, 16 de març a les 18.30 hores



Un jove pianista de Chicago s'enrola a les Brigades Internacionals i viatja a l'Espanya de la Guerra Civil en lluita contra el feixisme, on perdrà el braç dret. De retorn als Estats Units, la seva serà una història de superació que el convertirà en una llegenda de la bohèmia artística de Chicago, en un storyteller prodigiós i en un pioner de la contracultura, i ens permetrà sobrevolar, com si fos un llibre de cavalleries, la història nord-americana de la segona meitat del segle xx.
«Va ser un supervivent que es va aferrar a la vida. Una lliçó ambulant de resistència i de superació somrient. Un perdedor entre perdedors a qui res no li va acabar de sortir bé, però que inspirava afecte a tothom. Un idealista a qui la vida va maltractar amb acarnissament. Mentor espiritual i guru salvador per a molts, encara que ell no sabés redimir-se, com els bons messies. Un home essencialment lliure i d'una certa candidesa. Un bon jan. Un amor. Un idealista iŀlús. Un mestre of the streets. El pianista d'un sol braç. Aquell pecador tan agradable. El rei dels carrerons».

_________________

Música i poesia: 
Jaume Arnella, Ivette Nadal i Anna Aguilar-Amat
dijous, 17 de març a les 19 hores


JAUME ARNELLA cantarà i recitarà uns quants 'Robaiat' d'Omar Khayyam ,uns romanços d'en Vinaixa i també romanços del bombardeig de Granollers...
IVETTE NADAL presentarà el seu poemari L'ÀNGEL I LA INFERMESA DEL PENSAMENT ( Ed. Jardins de Samarcanda, 2021) 
l'ANNA AGUILAR-AMAT recitarà poemes del seu llibre L'EFECTE MORGANA (Pagès Editors, 2020).

-----------------------

Presentació del llibre: 
Marx y Rusia. Un ensayo sobre el Marx tardío.
Amb Carlos Taibo Arias, autor del llibre
divendres, 18 de març a les 18 hores


En els darrers anys de la seva vida Marx va obrir el camí a nous interessos i teoritzacions. S'apropà, en particular, a un moviment, el dels naródniki, que havia fet de la comuna rural, a Rússia, un element motor principal d'una original concepció del socialisme. En ella, i davant de les percepcions anteriors de Marx, corresponia als pagesos un paper singular. Aquest llibre estudia amb vocació pedagògica el derroter del pensament de Marx en els seus darrers anys i proposa una discussió sobre el desenvolupament històric de les formacions socials i, més enllà, sobre les societats precapitalistes.

-----------------

Presentació del llibre: 
Rusia frente a Ucrania. 
Imperios, pueblos, energía.
Amb Carlos Taibo Arias, autor del llibre
Dissabte, 19 de març a les 18 hores



Les tensions entre Ucraïna i Rússia, amb les potències occidentals a la rebotiga, han reaparegut el 2022. Amb vocació pedagògica, però també amb la de contestar bona part del discurs que els nostres mitjans de comunicació ofereixen, aquest llibre es proposa analitzar les claus fonamentals de aquestes tensions. Sobre això sospesa la condició contemporània dels dos països, la crisi ucraïnesa de principis del 2014 i les diferents trames que s'han revelat a Crimea i a la Ucraïna oriental. Aporta alhora una reflexió crítica sobre el paper que en tot això correspon als Estats Units, a la Unió Europea ia la mateixa Rússia.

                                                                            --

 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada