dissabte, 26 de febrer del 2022

Manifestació a les basses de Vacamorta per exigir que es restaurin

Manifestació a les basses de Vacamorta per exigir que es restaurin 

Es celebra que el Govern de la Generalitat vulgui recuperar les basses de Vacamorta, però es recorda que se n'han tapat il·legalment 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cruïlles (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 26/02/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, mig centenar de persones han passejat aquest dissabte pels voltants de l'abocador de Vacamorta a Cruïlles (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona). Ho han fet per poder observar les quatre basses que encara queden que el Govern de la Generalitat s'ha compromès a restaurar i incloure dins del pla de zones humides del Principat de Catalunya. També han aprofitat per visitar altres basses que es "van enterrar il·legalment".  

La portaveu de la plataforma contrària a l'abocador de Vacamorta, Montse Tena, ha reivindicat que el que pretenen és la recuperació de les tretze basses que hi havia el 1998, a més de tornar a incloure-les a l'inventari de les zones humides del Principat de Catalunya. 

Els passejants han estat prop de dues hores fent el recorregut al voltant de l'abocador, del qual hi ha una sentència ferma de tancament i buidatge. En aquest sentit, Tena reconeix que l'actual Govern de la Generalitat "sí que està fent passes endavant", però demana "més celeritat" en el procés de retirar els residus.  

A la passejada també hi ha assistit l'actual director de l'Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire, a més d'alguns diputats del Parlament de Catalunya per la demarcació de Girona. 

Tena ha assenyalat que la conservació de les basses és "clau" i reconeix que el fet que l'actual Govern de la Generalitat s'hagi compromès a dur-ho a terme "els tranquil·litza". I és que a banda de les quatre zones humides al voltant de l'abocador que encara queden, caldria recuperar també les que van quedar enterrades i que es troben entre Corçà i Cruïlles, 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada