divendres, 25 de febrer del 2022

Llagostera homenatjarà els sis veïns deportats a camps nazis

Llagostera homenatjarà els sis veïns deportats a camps nazis 

Es posaran sis llambordes per recordar víctimes locals del nazisme 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llagostera (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 25/02/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que Claudi Pibernat Vicens, Enric Rigau Quintana, Florenci Viñolas Riera, Francesc Llagostera Roig, Joan Mascort Rissech i Emili Puigmolé Magrià. Són els sis veïns de Llagostera (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) que està documentat que van ser deportats i assassinats als camps d'extermini nazis de Mauthausen (Alta Áustria) i Buchenwald (Weimar, Turíngia, Alemanya).  

L'Ajuntament de Llagostera va aprovar en l'últim ple una moció per adherir-se al projecte Stolpersteine del Memorial Democràtic i poder disposar de sis llambordes Stolpersteine que col·locarà en un emplaçament del municipi en homenatge als sis llagosterencs deportats.  

Segons va explicar el regidor de Memòria Històrica del Consistori llagosterenc, Enric Ramionet, "és imprescindible crear espais de memòria per fer presents els crims de la història i fer pedagogia dels valors de la pau, de la tolerància i del respecte entre les generacions més joves". Ramionet va insistir també que, "més enllà de l'homenatge i el record necessari", cal alertar de la puixança de la ultradreta a l'Estat espanyol i com "el neofeixisme cada vegada és més present en el revisionisme històric i els discursos d'odi segueixen incrementant-se". 

Llegim al Diari de Girona: «En aquests moments¡ que la ultradreta s'ha rearmat a tot el món i a l'estat espanyol, que el neofeixisme cada vegada és més present a l'espai públic i el revisionisme històric i els discursos d'odi segueixen incrementant-se, és imprescindible crear espais de memòria per fer presents els crims de la història i pedagogia dels valors de la pau, de la tolerància i del respecte entre les generacions més joves», diu el regidor Enric Ramionet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada