dimecres, 16 de febrer del 2022

Dissabte jornada d'anàlisi sobre els impactes del parc eòlic marí Tramuntana, a Torroella de Montgrí

Dissabte jornada d'anàlisi sobre els impactes del parc eòlic marí Tramuntana, a Torroella de Montgrí

La Plataforma anti parc eòlic marí Tramuntana convoca una jornada d'anàlisis amb experts, administracions i afectats 

Més de vint experts repartits en quatre taules rodones analitzaran les conseqüències d'un parc com aquest. 

La jornada es celebra dissabte al matí a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 16/02/2022.- Segons informa Canal 10 Empordà, la plataforma Stop Macroparc Eòlic Marí es va armant d'arguments en contra d'una infraestructura l'autorització administrativa de la qual depèn de l'administració central. I ha convocat una jornada d'anàlisis amb experts de totes les disciplines oberta a tothom. Serà presentada pel vicepresident de la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí i un representant de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.  

Després es succeïran quatre taules rodones. La primera versarà sobre els ecosistemes marins i terrestres. Coordinada pel biòleg i investigador del CSIC Ferran Vallespinós, comptarà amb la participació de Rafael Sardá (investigador del CSIC), Boris Weitzmann (biòleg), Núria Raventós (biòloga marina), Jaume Darné (enginyer de telecomunicacions), Agustí Pérez (Escola de Camins de BCN) i Marc Casadellà (president del consell rector del PNMMBT).  

La segona taula de debat serà coordinada per Alexandra Winter, vocal de la plataforma Stop Macro Parc Eòlic i comptarà amb la participació de Narcís Poch (Unió de Pagesos), Francesc Camps (comunitat d'usuaris d'aigua del Baix Ter), Pere Estradera (pescador i membre de la junta del GALP Costa Brava), Míriam Prat (representant dels centres de submarinisme), Josep Ma Pla (sector turisme), Rai Roca (gerent del CN l'Escala) i Joan Company (sector API).  

La tercera taula, coordinada per la biòloga i paisatgista Anna Zahonero, comptarà amb la presència de Javi Martín (geògraf de la UdG), Josep Capellà (assessor turístic), Josep Espigulé (educador ambiental), Josep Vila (geògraf UdG) i Joaquim Tremoleda (arqueòleg i historiador).  

I la quarta de les taules serà protagonitzada per representants de les administracions públiques.  

La coordinarà Jordi Estévez, vocal de la plataforma i hi participaran Carles Pi, alcalde de Pals; Xavi Dilmé, del Consell Comarcal del Baix Empordà; Agustí Badosa, del CC de l'Alt Empordà; un representant de la Diputació de Girona i el diputat Dani Cornellà, com a representant de la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament.  

La cloenda la farà el consultor en comunicació Pau Canaleta. 

L'accés a la jornada serà lliure, es celebrarà a la sala gran de l'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí.  

S'iniciarà a dos quarts de deu del matí i es calcula que duri fins a la una del migdia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada