dimecres, 19 de gener del 2022

Víctor Ballesteros

Necrològica de Víctor Ballesteros apareguda en el periòdc tolosà "Cenit" del 6 de març de 1990

Necrològica de Víctor Ballesteros apareguda en el periòdc tolosà Cenit del 6 de març de 1990



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 19 de gener de 1901 neix a Madrid l'anarcosindicalista Víctor Ballesteros 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Víctor Ballesteros: El 19 de gener de 1901 neix a Madrid (Madrid, Castella la Nova) l'anarcosindicalista Víctor Ballesteros.  

Milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) de Madrid i En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista visqué a Nièvre (Bourgogne-Franche-Comté), al número 18 del carrer de la Poissonerie, i formà part de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Nièvre.  

En el cenetista Ple Regional de Federacions Locals i Comarcals celebrat entre el 17 i el 18 d'agost de 1946 a Dijon (Bourgogne-Franche-Comté) va ser nomenat tresorer del Comitè Regional Dijon-Nièvre.  

Posteriorment va ser nomenat secretari d'aquest comitè regional, càrrec que exercí nombrosos anys.  

En 1947 va ser delegat al Ple Departamental celebrat a Mâcon (ourgogne-Franche-Comté) i en 1949 era secretari de la Secció Local de Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA).  

En 1964, arran del congrés confederal celebrat a Montpelhièr (Erau, Occitània), va ser nomenat administrador i secretari de la Federació Local de Nièvre de la CNT-AIT en l'Exili.  

Després de la mort de la seva companya, Gertrudis, en 1983 passà a viure amb la seva filla Rosa a Vaissa (Alier, Alvèrnia, Occitània).  

Víctor Ballesteros va morir el 30 de setembre de 1989 al Centre Hospitalari de Vichy (Alier, Alvèrnia, Occitània).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada