dijous, 27 de gener del 2022

Suspès el judici contra el jove gironí per les mobilitzacions post sentència del procés a causa de la vaga de lletrades i lletrats

Suspès el judici contra el jove gironí per les mobilitzacions post sentència del procés a causa de la vaga de lletrades i lletrats 

A les portes del Palau de Justícia, un centenar de persones li han donat suport 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 27/01/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que l 'Audiència de Girona ha suspès el judici contra el jove gironí que afronta 6 anys i mig de presó per les protestes a Girona post sentència de procés. El motiu és la vaga que les lletrades i dels lletrats de l'administració de justícia fan per reclamar millores laborals.  

El tribunal de la Secció Quarta ha dit que no pot fer més que "solidaritzar-se" amb la vaga i, com que la seva lletrada s'hi ha sumat, ha ajornat el judici.  

El jove, a qui van detenir la matinada del 19 d'octubre del 2019, està acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions lleus.  

A les portes del Palau de Justícia, un centenar de persones si van concentrar ahir per donar suport al jove.  

El seu advocat, Benet Salellas, ha convidat el tribunal a "mitigar i neutralitzar" una "fiscalia desbocada" que demana penes "desproporcionades". 

A causa contra el jove s'emmarca en les protestes post sentència i les mobilitzacions que hi va haver a la ciutat de Girona aquella setmana. La fiscalia l'acusa d'haver llançat pedres contra una línia d'agents del Cos Nacional de Policia espanyola que custodiaven la comissaria de Pedret, a Girona. 

El judici s'havia fixat per ahir, dimecres, a l'Audiència de Girona. Mitja hora abans de la vista, que havia de començar a les deu del matí, un centenar de persones es van concentrar davant el Palau de Justícia per donar suport al jove encausat. Entre ells hi havia diversos càrrecs d'ERC, com la delegada del Govern, Laia Cañigueral, o la consellera destituïda per l'article 155 Dolors Bassa. També hi havia el diputat de la CUP-Guanyem Dani Cornellà i regidors de Guanyem Girona. 

"Intento portar-ho com bonament puc, però la situació no és massa còmoda", va admetre ahir el jove, que va assegurar que la pena que es demana per a ell és totalment desproporcionada.  

La portaveu del grup de suport, Carla Costa, va dir que el relat sobre el qual es basa l'acusació és "fals i inventat" i que "no hi ha proves" que incriminin l'encausat. "No pot ser que la injustícia espanyola faci el que li dona la gana", va afirmar. 

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, va emmarcar la causa en "la repressió contra l'independentisme". Va afirmar que "no hi ha cap mena de document" que sustenti l'acusació, i que fins i tot les gravacions tampoc van recollir l'agressió. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada