dimarts, 18 de gener del 2022

La Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, diu no al macro parc eòlic marí Tramuntana

La Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, diu no al macro parc eòlic marí Tramuntana 

La junta rectora del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter aprova la moció contra el macro parc eòlic marí Tramuntana i reclama un posicionament clar del Govern de la Generalitat, que es compromet a parlar-ne amb els Ajuntaments afectats 

El Fòrum l'Escala - Empúries informa de les últimes actuacions contra el projecte del macro parc eòlic marí Tramuntana 

El Fòrum l'Escala - Empúries reivindica que hi ha alternatives per evitar el macro parc eòlic marí Tramuntana  

Ho explicava a la reunió celebrada al CER de l'Escala el dissabte al capvespre davant més d'una vintena de persones del municipi 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 18/01/2022.- Segons Canal 10 Empordà, la sala d'actes del Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala (MASLE) va acollir divendres a la tarda la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, organisme del qual en formen part tots els municipis amb part del seu terme dins aquest Parc Natural així com els principals agents socials i econòmics del territori.  

Moció 

El principal punt de debat va ser la qüestió del macro parc eòlic marí Tramuntana, respecte el qual es va aprovar la moció que prèviament ha passat pels plenaris de tots els Ajuntaments implicats. Després de la votació de la moció, el debat es va dirigir cap a demanar un posicionament més clar del Govern de la Generalitat. 

En nom del Govern de la Generalitat, hi eren presents el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Elisabet Sánchez. Un i altra van agrair el to del debat de la Junta i van comprometre's a reunir els alcaldes per parlar específicament del macro parc eòlic marí Tramuntana. 

A l'apartat de precs i preguntes, es va demanar sobre el posicionament del Govern de la Generalitat respecte el cas de la venda dels terrenys de l'antiga base nord-americana Loran a l'Estartit, adquirida en subhasta per un ciutadà francès pel preu de 400.000 euros. Va rondar per la reunió el malestar pel fet que ni Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ni la Generalitat de Catalunya haguessin participat a la subhasta. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural  va intervenir aquí per confirmar que el Govern de la Generalitat exercirà el dret de retracte perquè aquells terrenys acabin en mans públiques. 

Entre els punts tractats en aquesta reunió de la Junta, es van aprovar els comptes del 2021, la proposta de pressupost de 2022, amb un increment significatiu respecte l'any passat, es va repassar l'estat de la CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible) i es va aprovar també la redacció del Pla de Protecció i Gestió del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural. 

Si vols saber més: 

[https://www.canal10.cat/video/21297-la-junta-rectora-del-pnatural-del-montgr-diu-no-al-parc-e-lic]. 

El Fòrum l'Escala - Empúries informa de les últimes actuacions contra el projecte del macro parc eòlic marí Tramuntana 

Les gestions fetes per la Plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí al llarg dels últims mesos van centrar la trobada convocada dissabte passat al capvespre al CER de l'Escala, amb més d'una vintena de persones assistents. Va ser una sessió informativa i propositiva al mateix temps. 

Per a la gent del Fòrum l'Escala - Empúries, que el macro parc eòlic marí de la badia de Roses tiri o no endavant depèn del Govern de la Generalitat en primera i del Govern central espanyol en segona instància, però també de la pressió que es faci en contra des del territori. 

Si es van confirmant els posicionaments contraris del territori, l'últim, el de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i  Baix Ter, el projecte del macro parc eòlic marí de la badia de Roses no compta, ni de bon tros, amb el consens necessari del territori que es demana des de la Unió Europea. 

El portaveu del Fòrum l'Escala - Empúries, Jordi Estévez, va insistir que des de la plataforma opositora territorial hi ha estudiades alternatives energètiques locals no tant dràstiques com el projecte del Parc Tramuntana. 

Ara mateix es penjarà una pancarta reivindicativa opositora a cada municipi afectat. 

Si vols saber més: 

[https://www.canal10.cat/video/21299-el-f-rum-l-escala-emp-ries-informa-de-les-ltimes-accions-contra-el-parc-e-lic]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada