dissabte, 11 de desembre del 2021

Volen garanties en la consulta pels correbous a Vidreres

Volen garanties en la consulta pels correbous a Vidreres 

ERC --a l'oposició municipal-- critica que no se'ls hagi informat de la convocatòria 

Fan una crida a la participació de les veïnes i dels veïns 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vidreres (la Selva, comtat de Girona) 11/12/2021.- Llegim a El Punt Avui que la convocatòria, el 18 de desembre que ve, d'una consulta a la població de Vidreres per decidir sobre la continuïtat del correbou ha motivat la crítica del grup municipal d'ERC (a l'oposició) per la manera com s'està preparant i per reclamar que es garanteixin les condicions en què se celebrarà. La formació lamenta que "no els hagin informat en cap moment de la convocatòria de la nova data de la consulta i del procés participatiu". A final de novembre passat l'Ajuntament, encapçalat per l'alcalde, Jordi Camps (JxCat), va informar mitjançant un comunicat de la data de la consulta acordada amb les entitats (organitzadors dels correbous i Agrupació de Defensa Ambiental i Animal). 

Des de l'oposició, ERC critica que no s'hagi buscat "un consens amb el principal partit a l'oposició per una consulta tan transcendental per a la població".  

JxCat governa amb 8 regidors i a l'oposició hi ha ERC (3) i el PSC (2). ERC demana que "des de l'Ajuntament s'informi tota la ciutadania del procés participatiu i de les dues opcions a triar". La presidenta de la secció local d'ERC, Eva Trias, recalca que a ERC "les urnes mai no ens fan por" i fa una crida perquè la gent empadronada al municipi vagi a votar.  

Sobre les garanties que reclamen, ERC esmenta la identificació dels participants, verificant-ne la inscripció a la llista corresponent; el secret del vot i que es faciliti l'autonomia de la persona per votar, entre altres aspectes. També reclamen que tothom tingui les butlletes del sí i del no a casa amb temps suficient, que a l'espai de votació es preservi el secret del vot instal·lant-hi cabines i que es garanteixin les mesures sanitàries lligades al context de la pandèmia de covid-19; en aquest sentit proposen limitar el nombre d'apoderats a les meses. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada