dimecres, 8 de desembre del 2021

Pedro Álvarez: 29 anys de lluita contra la impunitat



Pedro Álvarez: 29 anys de lluita contra la impunitat 

PRESENTACIÓ A GIRONA DEL DOCUMENTAL NOSOTROS NO OLVIDAMOS, UN DOCUMENTAL DE DAMIÀ PUIG 

DEMÀ DIJOUS 9 DE DESEMBRE, A LES 20 HORES, AL CINEMA TRUFFAUT 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 08/12/2021.- En el marc de l'afer de Pedro Álvarez i aquests 29 anys de lluita contra la impunitat a Girona hi haurà la presentació del documental de Damià Puig Nosotros no olvidamos, de la productora ACATS on s'explica els 29 anys de lluita de la família Álvarez per portar davant de la justícia l'assassí del seu fill Pedro.   

PRESENTACIÓ A GIRONA DEL DOCUMENTAL NOSOTROS NO OLVIDAMOS, UN DOCUMENTAL DE DAMIÀ PUIG (2020).  

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL I DEBAT AMB JUANJO ÁLVAREZ, PARE D´EN PEDRO ÁLVAREZ I DE SERGI FÀBREGAS. 

DEMÀ DIJOUS 9 DE DESEMBRE, A LES 20 HORES, AL CINEMA TRUFFAUT (CARRER NOU DEL TEATRE, 16. GIRONA). 

Cada 15 de desembre apareix alguna pintada o algun element als carrers de l'Hospitalet del Llobregat que ho recorda. Pedro Álvarez, assassinat per un policia, s'hi sol llegir.  

29 anys després que fos assassinat, i que el principal sospitós de matar-lo de tres trets al cap fos un membre del Cos Nacional de Policia del Regne d'Espanya, el cas Pedro Álvarez continua estant a l'ordre del dia. Mai s'ha jutjat. 

En aquest context escandalós el documental Nosotros no olvidamos sobre la lluita contra la impunitat del cas de Pedro Álvarez va guanyat el premi a la millor pel·lícula del Censurados Film Festival de Perú. La pel·lícula narra la lluita de la família i la Plataforma Pedro Álvarez arran l'assassinat del jove a l'Avinguda Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat l'any 1992. Es va seleccionar entre 500 candidates per un jurat internacional format per tres directores de reconeguda trajectòria: Hana Kulhankova, coordinadora a l'Institut of Documentary Film de Praga; Anna Har, directora del Festiva Freendom Film Fest de Malasya i la directora i productora Mariana Tschundi. 

El documental Nosotros no olvidamos, de la productora ACATS, té a l'Hospitalet de Llobregat com un dels seus escenaris.  

També, aquest film va ser estrenat a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat el divendres 6 de març de 2020 i a causa de la pandèmia de covid-19 se'n van suspendre més de mig centenar de passes que hi havia programats pels següents mesos. 

Damià Puig, director del documental explicà que aquest premi al Perú era una gran notícia perquè, a banda del reconeixement que suposa, farà que el documental arribi a molts més llocs i festivals. "Continuarem col·laborant així a donar difusió del cas de Pedro Álvarez que va ser un dels principals objectius de l'elaboració d'aquest documental", va concloure Puig. 

Nosotros no olvidamos es va rodar durant més d'un any i mig de seguiment a Juanjo Álvarez, pare d'en Pedro, i a la plataforma que l'hi dóna suport. És fruit de més de 800 hores gravades i mesos de postproducció i muntatge. La realització del documental va ser possible gràcies a una campanya de micromecenatge amb molts donatius rebuts des de l'Hospitalet de Llobregat.  

En nom del jurat de la sèptima edició de Censurados Films Fest, la directora Mariana Tschundi va destacar que Nosotros no olvidamos és "un documental molt ben realitzat, té molts recursos, és molt emotiu. Però sobretot ens sembla molt important el tema que ha tractat: la repressió policial". 

Censurados Film Festival va néixer l'any 2014 amb el lema 'les pel·lícules que ells no volen que vegis', i ha comptat amb més de 150 pel·lícules programades i al voltant de vint mil espectadors en tot el país, convertint-se en un festival de referència en temes de censura, llibertat d'expressió i drets humans al Perú. És un festival de cinema per la llibertat d'expressió i els drets humans en el qual s'exhibeixen obres audiovisuals que "han estat censurades, prohibides o amb accés limitat a la seva difusió, en diferents llocs del món per motius polítics, religiosos, de gènere, socials, sexuals o mediambientals, entre altres", segons expliquen als seus canals de comunicació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada