dissabte, 18 de desembre del 2021

Manifestació a Palau-sator contra l'individu que va matar el cadell de gos, en Llamp, a trets

Justícia per en Llamp  

Manifestació a Palau-sator contra l'individu que va matar el cadell de gos a trets 

Demanen que es revisi el procediment per donar permisos d'armes i penes "més dures" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palau-sator (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 18/12/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, un centenar de persones s'han manifestat a Palau-sator (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) per reclamar justícia pel cadell de gos, en Llamp, de nou mesos, mort a trets per part d'un individu fa dues setmanes. La gent aplegada ha sortit de Fontanilles, el poble veí, i han recorregut els dos quilòmetres i mig fins a tocar de l'entrada de la finca on van tenir lloc els fets i que està plena de pomeres i inclou el restaurant MOOMA. 

Tot plegat, per reclamar "justícia per en Llamp", el cadell de nou mesos que aquest veí de 58 anys de Gualta va matar i que, arran d'això, està sent investigat pels Mossos d'Esquadra per un presumpte delicte de maltractament animal.  

La gent ha reclamat també que es revisi el procediment per expedir permisos d'armes i que s'endureixin els requisits. 

Equipats amb pancartes i amb crits de "justícia per en Llamp" la marxa ha sortit de l'aparcament de Fontanilles i han caminat escortats per agents dels Mossos dos quilòmetres i mig fins a l'entrada de la finca. Un cop allà han deixat flors en record del cadell de gos mort fa quinze dies i han llegit un manifest. La portaveu de la convocatòria, Marta López, ha demanat que "l'assassí d'en Llamp pagui pel que ha fet" i ha reclamat que es revisin els requisits per portar armes. 

"Demanem que s'endureixi i que no tothom pugui portar una escopeta. El que ha passat és molt greu i no es pot tornar a repetir, aquest cop ha estat un gos, però la següent pot ser una persona", ha assenyalat. 

López ha deixat clar que es tractava d'una concentració "pacífica", però es mostra contundent en la reivindicació. "Volem que la gent sàpiga què ha passat i per això ens hem manifestat", ha remarcat. 

I després d'arribar al punt on suposadament havia d'acabar la manifestació, la gent ha decidit seguir endavant, malgrat que els Mossos els han demanat que no ho fessin per evitar conflictes. La gent s'ha quedat en un punt allunyat del restaurant, però ja dins de la finca advertint als clients que entraven dels fets que van passar. 

Només s'ha viscut un moment puntual de tensió quan un conductor amb un nen a dins ha increpat les i els animalistes. Els Mossos li han recriminat l'acció i li han ordenat seguir, però s'hi ha negat i la gent ha començat a cridar "assassins", mentre l'automobilista s'hi ha enfrontat amb gestos. Finalment, la tensió s'ha calmat i no ha anat a més. 

Els fets van passar fa dues setmanes quan un individu, vinculat a la propietat del restaurant MOOMA, va matar a trets el cadell de gos de nou mesos d'una casa veína. Ara està investigat pels Mossos per un delicte de maltractament animal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada