dimecres, 22 de desembre del 2021

La Generalitat condemna l'atac nazifeixista a l'oficina d'Igualtat de Lloret de Mar

La consellera Tània Verge condemna l'atac nazifeixista a l'oficina d'Igualtat de Lloret de Mar 

La consellera diu que aquests espais són els que impulsen "la transformació feminista" al territori 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 22/12/2021.- la consellera d'Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat, Tània Verge, ha condemnat l'atac feixista que va patir la nova seu de l'oficina d'Igualtat de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). La setmana passada, algú va pintar negra i en castellà l'insult "cerdos"i una esvàstica junt a una creu cèltica nazifeixista a la porta i va tatxar amb pintura negra la placa que identifica l'oficina. "Aquestes agressions s'han d'eradicar del tot i no poden tenir cap mena d'espai; no ens aturaran, tot al contrari", ha subratllat la consellera de la Generalitat de Catalunya, que avui ha inaugurat l'equipament. 

Verge ha dit que atacs com el de Lloret de Mat "emfatitzen encara més l'aposta ferma i decidida" del Govern de la Generalitat per les polítiques feministes i LGTBIQ+. Verge també ha subratllat la importància d'espais com el de Lloret de Mar, perquè són els que impulsen "la transformació feminista" al territori. 

La nova seu de la Regidoria d'Igualtat de Lloret de Mar està situada a Es Tint, al carreró de Sant Miquel. Aquí es on equips especialitzats atenen les dones que han patit violència masclista i també s'ofereix suport i acompanyament al col·lectiu LGTBIQ+. 

Dimarts de la setmana passada, elements nazifeixistes va tatxar amb pintura negra la placa de l'oficina i va fer grafits a la porta i la façana: hi van escriure "cerdos" i hi van dibuixar l'esvàstica i la creu cèltica. Aquest matí, la consellera d'Igualtat i Feminismes ha anat a Lloret de Mar per mostrar el suport del Govern de la Generalitat al Consistori (que ja ha denunciat els fets als Mossos) i condemnar l'atac. 

"Aquestes agressions feixistes, que no són representatives ni del municipi ni del país, han de ser eradicades; no poden tenir cap mena d'espai", ha afirmat Tània Verge. La consellera ha dit que atacs com el de Lloret "no ens aturaran, al contrari", perquè allò que en realitat fan és "emfatitzar encara més l'aposta ferma i decidida per les polítiques feministes, LGTBIQ+ i antiracistes que porta a terme el Govern". 

La consellera ha definit la nova oficina d'Igualtat com "un espai de drets" i ha recordat que, precisament, des del Departament treballen amb el municipis per "teixir aliances" i impulsar "polítiques que permetin la transformació feminista". "I espais com aquest, que es troben al conjunt del territori, són els que permeten traduir a nivell pràctic aquestes polítiques que canvien la vida de la gent". 

Pla de treball 

Per últim, Verge ha recordat que des del Departament d'Igualtats i Feminismes s'ha impulsat un pla de treball per combatre les discriminacions. Amb accions que passen per combatre les 'fake news', empoderar les entitats, impulsar campanyes de sensibilització cap a la ciutadania o acompanyar tothom qui ho necessiti. 

"Cal recordar també que el servei d'atenció integral a persones LGTBI+ els fa acompanyament en cas que calgui interposar una denúncia penal perquè han patit una agressió", ha dit la consellera. "Però sobretot, també tracta aquelles discriminacions més quotidianes, que segueix patint el col·lectiu, amb l'objectiu d'impulsar polítiques reparadores i de transformació", ha conclòs. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada