dimarts, 28 de desembre del 2021

Inocencio Granada Gracia

Necrològica d'Inocencio Granada Gracia apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 28 de març de 1989

Necrològica d'Inocencio Granada Gracia apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 28 de març de 1989


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 28 de desembre de 1901 neix a Salinas de Chaca (As Penyas de Riglos, Plana de Uesca) l'anarquista i anarcosindicalista Inocencio Granada Gracia 

Militant de la FAI i de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració d'El Barcarès (la Salanca), un dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Inocencio Granada Gracia: El 28 de desembre de 1901 neix a Salinas de Chaca (As Penyas de Riglos, Plana de Uesca, Uesca, Aragó) l'anarquista i anarcosindicalista Inocencio Granada Gracia. El seu pare es deia Valentín Granada i la seva mare, Presentación Gracia.  

En 1920 emigrà a Barcelona, on treballà a la fàbrica de ceràmica «Escofet» i s'afilià al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

En 1938 formava part del grup «Rebelión» de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI) de Barcelona.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració d'El Barcarès (la Salanca, la Costa Salanquesa, Rosselló), un dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

A Florença (Gers, Gascunya, Occitània) trobà feina i pogué reunir-se amb la seva companya, Ana Alarcón, i els seus germans. Participà en la reorganització clandestina de la CNT al territori durant la Segona Guerra Mundial interimperialista.  

En 1948 s'establí a Castèlgelós (Òlt e Garona, Nova Aquitània, Occitània), on va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en la CNT-AIT en l'Exili i en Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA).  

En 1956 s'instal·là a Niça (País Niçard, Aups Maritims, Provença-Aups-Còsta d'Azur, Occitània), on continuà militant en la CNT-AIT en l'Exili i, finalment, en el Sindicat d'Oficis Varis local de la Regional Exterior de la CNT-AIT i ocupant càrrecs orgànics. Inocencio Granada Gracia va morir el 16 de febrer de 1989 a l'Hospital Pasteur de Niça. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada