dimarts, 21 de desembre del 2021

IAEDEN - Salvem l'Empordà també s'oposa al projecte d'aparcament per a camions d'Orriols

IAEDEN - Salvem l'Empordà també s'oposa al projecte d'aparcament per a camions d'Orriols 

Denuncia que es pretén ubicar en un espai protegí i diu que hi ha alternatives 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Orriols (Bàscara, Alt Empordà, comtat de Besalú) 21/12/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, IAEDEN - Salvem l'Empordà se suma a les veïnes i als veïns d'Orriols (Bàscara, Alt Empordà, comtat de Besalú) i Llampaies (Saus, Baix Fluvià/Terraprim, Alt Empordà, comtat d'Empúries) i s'oposa al projecte d'aparcament per a 1.200 camions previst a la zona. L'entitat denuncia que es pretén ubicar en uns terrenys de protecció especial, que hi ha "alternatives suficients" per a espais d'aquestes característiques a l'entorn de Vilamalla (Baix Fluvià/Terraprim, Alt Empordà, comtat d'Empúries), el Far d'Empordà (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries), Llers (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) o la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) i posa en dubte que la logística "hagi de ser el futur de l'Empordà". 

En aquest sentit, diuen que no creuen que el transport de mercaderies hagi de continuar creixent i "menys" en camió. "El transport és una de les grans causes d'emissions de CO2, especialment en una comarca com l'Alt Empordà", insisteixen en un comunicat. 

Tal i com va avançar aquest diari fa poc més d'una setmana, les veïnes i els veïns de la zona s'estan organitzant en contra del projecte, que preveu una afectació d'unes 24 hectàrees per a més d'un miler de camions, alguns de matèries perilloses. Creuen que tindrà un fort impacte mediambiental i social per a la gent que hi viu. L'Ajuntament de Bàscara, en canvi, ho veu amb bons ulls ja que permetria sanejar els comptes municipals. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada