dimarts, 30 de novembre del 2021

El Govern francès torna a blocar amb roques la frontera al Coll de Banyuls

Un grup de veïns estirant amb cordes les roques. Imatge publicada el 29 de novembre del 2021. (Horitzontal)

                                       Un grup de veïns estirant amb cordes les roque


El Govern francès torna a blocar amb roques la frontera al Coll de Banyuls 

Gent d'Espolla i Perpinyà van retirar-les el passat diumenge 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyuls de la Marenda (Albera marítima, Rosselló, comtat de Peralada) 30/11/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que només dos dies ha durat la llibertat de pas pel Coll de Banyuls (Banyuls de la Marenda, Albera marítima, Rosselló, comtat de Peralada) després que el diumenge un grup de veïnes i veïns d'Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) i Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) van retirar les roques que blocaven el pas fronterer.  

Aquest migdia, per ordre de la Prefectura dels Pirineus Orientals, han tornat a blocar la via amb els mateixos rocs.  

Des del col·lectiu Obrim Passos, expliquen que era "d'esperar" una ràpida reacció com aquesta i un dels veïns, Josep Maria Tegido-Mallart, ha assenyalat a El Gerió Digital que "s'està preparant un altra acció" per a una data encara per determinar, mentre que confessa "tothom està molt enfadat". 

Amb tot, Tegido-Mallart és conscient que "mentre no hi hagi una solució política a aquest conflicte, cada cop que traiem les pedres, les tornaran a posar", ha dit resignat. 

El col·lectiu en un comunicat ha mostrat el seu malestar i ha tornat a exigir l'obertura de tots els passos de frontera que "d'una forma arbitrària manté tancats l'administració francesa" des de principis de gener. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada