diumenge, 7 de novembre del 2021

Concentració per la mort d'una ciclista als Àngels

Concentració per la mort d'una ciclista als Àngels 

Es farà el diumenge 14 de novembre a la plaça Jaume Vicens Vives, darrera dels jutjats, a les onze del matí 

La ciclista, de 35 anys i de Girona, va morir en un xoc a la pujada dels Àngels, a Quart 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Quart (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 06/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que a mort de Tina Vilanova, atropellada quan anava en bicicleta per la carretera dels Àngels el matí del 30 d'octubre per un conductor begut i que va fugir del lloc dels fets, ha provocat indignació en el col·lectiu esportista.  

Des de fa dies s'està organitzant una concentració per reclamar mesures de seguretat que serveixin per evitar «més morts de ciclistes». També hi ha indignació perquè el conductor ha quedat en llibertat amb càrrecs.  

La protesta es farà el diumenge 14 de novembre a la plaça Jaume Vicens Vives, a les onze del matí, darrera dels jutjats i es demana als presents que vesteixin amb uniforme ciclista per generar una «imatge d'unitat». Allà està previst llegir un manifest i guardar un minut de silenci. 

La carretera dels Àngels és molt utilitzada pels ciclistes. En estar situada a tocar de Girona i amb un trànsit de vehicles a motor no molt elevat, s'ha convertit en una carretera molt freqüentada pels amants de la bicicleta. 

La ciclista va morir en un xoc a la pujada dels Àngels, a Quart 

Segons va informar l'Agència Catalana de Notícies, la ciclista, de 35 anys i veïna de Girona, va morir el dissabte 30 d'octubre al matí en un xoc amb un turisme a Quart (Gavarres, Gironès, comtat de Girona), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís de l'accident es va rebre a les 08:01 hores al quilòmetre 0,5 de la GIV-6703, la carretera que porta al santuari dels Àngels (485 metres). 

Hi va haver una col·lisió entre un turisme i una ciclista. A conseqüència de l'atropellament, la ciclista ha resultat ferida crítica i els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la van traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on posteriorment va morir. 

Arran de la incidència, es van activar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Quant a l'afectació viària, la via es va tallar en ambdós sentits de la marxa. 

Posteriorment, els Mossos van arrestar un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilablareix (Gironès, comtat de Girona), com a presumpte autor d'un homicidi imprudent i un delicte contra la seguretat viària, per l'accident a Quart.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada