dimecres, 24 de novembre del 2021

Activitat de la setmanan a l'anònims

 
Xerrada debat
La comuna de París 1871, Rússia 1917 i Barcelona 1936
Combats per la Revolució 
Amb Lluís Blanco, exmilitant del FOR (Fomento obrero revolucionario)
Dissabte, 27 de novembre de 2021 a les 18 hores



La Comuna de París va posar a l'ordre del dia, per a la classe obrera internacional, la revolució social. Des d'aquest moment l'objectiu del proletariat no podia ser un altre que aplicar el doble joc de destruir l'ordre burgès i substituir-lo per un altre inequívocament comunista.
Com deia Marx en una carta a Kugelmann mentre es desenvolupaven els esdeveniments: "La pròxima temptativa de Revolució Francesa no serà ja, com fins ara, passar l'aparell burocràtic-militar d'unes mans a unes altres, sinó destruir-lo, i aquesta és la condició prèvia per a tota veritable revolució popular en el continent. I això és el que estan intentant els nostres heroics camarades de París".
En aquestes jornades s'esbossen tres reptes amb els quals hauran de mesurar-se totes les revolucions posteriors: que l'alliberament dels treballadors sigui obra d'ells mateixos, que els mecanismes de Capital com a relació social quedin destruïts, i com plantejava Marx que la classe obrera pugui " Erigir una barrera infranquejable, un obstacle social que li vedi haver de vendre's al capital per "contracte lliure", ella i la seva progenitura, fins a l'esclavitud i la mort", i entendre's com a part d'un procés que només pot tenir compliment com a revolució mundial, com deia Leo Frankel "La bandera de la Comuna es la bandera de la República Universal".
Les temptatives posteriors de revolució proletària estan abocades a mesurar-se amb aquestes exigències, en contextos històrics i forces en presència diferents, però amb tasques similars i ineludibles.
En la xerrada volem analitzar i debatre les analogies i diferències entre totes elles, convençuts que les tasques que tenim davant nosaltres, malgrat el temps transcorregut i la transformació de la societat, no són molt diferents de la dels nostres germans/es de 1871. Encara hem de fer infructuosos els resos dels capellans.
"El París dels treballadors, amb la seva Comuna, serà eternament enaltit com a gloriós missatger precursor d'una nova societat. Els seus màrtirs viuran per sempre, reverenciats, en el gran cor de la classe obrera. Quant als seus botxins, han quedat des d'ara en la picota, de la qual mai podran lliurar-los tots els resos dels seus capellans"
Manifest del Consell General de l'Associació Internacional de Treballadors




 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada