divendres, 1 d’octubre del 2021

Un centenar de treballadores i treballadores de la Generalitat a Girona tornen a protestar contra la repressió, coincidint amb l'1-O



Un centenar de treballadores i treballadores de la Generalitat a Girona tornen a protestar contra la repressió, coincidint amb l'1-O 

Exigeixen que la justícia espanyola «deixi de perseguir el Govern legítim», en referència al Consell per la República   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 01/10/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, un centenar de treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya han tornat a concentrar-se aquest divendres a les escales de la seu de la Delegació a Girona, després de mesos de pandèmia sense fer-ho i per reclamar que «es deixi de perseguir judicialment el Govern legítim». Es tracta de membres de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), que han volgut reprendre les protestes, coincidint amb el quart aniversari de l'1-O. La portaveu de l'ADIC a Girona, Montse Fuster, ha demanat que es torni a fer visible «la força i les reivindicacions» del col·lectiu, alhora que demanava «que s'acabi la repressió». A l'acte també hi ha participat la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, que ha recordat la «fita» de l'1-O i ha reclamat «unitat» a l'independentisme. 

Davant de la concentració, les i els membres de l'ADIC han col·locat una pancarta on es llegia 'Unitat, Desobediència, Independència', que acompanyava una senyera. A més, els assistents portaven diversos cartells amb lemes com: 'Amés repressió, més determinació', 'Ara més que mai independència' o 'No normalitzem la seva cordialitat'. La portaveu de l'ADIC a Girona, Montse Fuster, ha destacat «la importància» de les concentracions que tornaran a fer cada divendres a les escales de l'entrada de la seu de la Generalitat a Girona. «Estem convençuts que cal tornar a sortir al carrer», ha reblat Fuster, que ha tingut un record per una de les treballadores, que ha mort recentment. 

Per la seva banda, la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, ha remarcat que «l'objectiu comú és la independència» i ha assenyalat que s'aconseguirà «si estem tots junts». «L'1 d'octubre va ser un èxit col·lectiu entre la ciutadania i les institucions. Hem d'estar orgullosos del que es va aconseguir i és el que hem de tornar a repetir», ha remarcat Cañigueral. La delegada del Govern de la Generalitat a Girona ha tancat la seva intervenció assenyalant la importància de demostrar que l'independentisme «està fort» i que «perseverarà» en les seves aspiracions. «Estem teixint les aliances per treballar plegats, units. Així que, tothom a treballar!», ha conclòs Cañigueral.  

L'acte s'ha acabat cantant Els Segadors per part de l'assistència. 

La marxa de l'ANC 

La marxa a peu de l'ANC de demà diumenge surt del Pavelló de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) i arriba fins a Aiguaviva (Gironès, comtat de Girona). Es preveu que entri a la ciutat de Girona per l'avinguda de França, a partir de les 8:30 del matí, fent una parada a la Devesa. En concret, la marxa passarà pels següents punts: Plaça de la Vila de Perpinyà, avinguda de França (tot recte fins a arribar al passeig de la Devesa), La Copa (on es farà un reagrupament i on està previst que s'afegeixin més persones), sortida des de la Copa a la rotonda del Rellotge (a partir d'aquest punt tornen a ocupar la calçada), avinguda de Ramon Folch, Gran Via de Jaume I, plaça de Sibil·la de Fortià, carrer de Joan Maragall (en sentit contrari a l'habitual), carrer del Bisbe Lorenzana, carrer de Barcelona, passeig d'Olot, avinguda de Sant Narcís, plaça de Montserrat, rambla de Catalunya, plaça de l'Assumpció, carrer de la Mare de Déu de la Salut, avinguda de Sant Narcís, carretera de Santa Coloma de Farnés, plaça de Salt, carretera de Santa Coloma de Farnés (calçada lateral), rotonda de Santa Coloma de Farnés, carretera de Santa Coloma de Farnés, rotonda de Marie Curie. A partir d'aquí ja és terme municipal del municipi de Vilablareix (Gironès, comtat de Girona). 

De cara a la manifestació convocada per l'AssembleaNacional Catalana (ANC) aquest dissabte al matí, dia 2 d'octubre, l'Ajuntament de Girona ha previst una sèrie d'afectacions de mobilitat a la ciutat. La marxa a peu, que anirà des del pavelló de Sant Julià de Ramis fins a Aiguaviva, entrarà a Girona per l'avinguda de França a partir de les 8:30h. Farà parada a la Devesa i seguirà en direcció a Aiguaviva. La Policia Municipal de Girona anirà tancant la circulació de vehicles als carrers afectats pel pas de la concentració. 

Davant d'això, es recomana desplaçar-se per la ciutat a peu o en bicicleta. Cal tenir en compte que les línies de bus operatives tindran retards al llarg de demà al matí. Es pot consultar el seu estat en el web de TMG. Tanmateix, les persones que es desplacin en vehicle privat a la ciutat des d'altres municipis poden utilitzar els aparcaments situats als afores de la ciutat i acostar-se a peu al centre. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada