dilluns, 18 d’octubre del 2021

Un any més al Coll de la Manrella l’homenatge al President Lluís Companys i tots els exiliats

Acte al Coll de la Manrella en homenatge a Lluís Companys | JOSEP RIBAS FALGUES

Un any més al Coll de la Manrella l'homenatge al President Lluís Companys i tots els exiliats 

Es va commemorar el 81è aniversari de l'afusellament franquista del President de la Generalitat Lluís Companys

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL  Agullana (Albera/massís de les Salines, Alt Empordà. comtat de Besalú) 18/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que desenes de persones es van concentrar ahir diumenge al monument que hi ha al Coll de Manrella, al terme d'Agullana (Albera/massís de les Salines, Alt Empordà. comtat de Besalú), en memòria de Lluis Companys i tots els exiliats, alguns dels quals igual que el President van passar-hi durant el febrer de 1939 camí de l'exili entrant al terme de Murellàs i les Illes (massís de les Salines/Albera, Vallespir, comtat de Vallespir). La idea de construir el monument va ser de la Comissió Lluís Companys de la Vajol (massís de les Salines, Alt Empordà, comtat de Besalú). 

Es va commemorar el 81è aniversari de l'afusellament franquista del President de la Generalitat Lluís Companys.  

L'assistència va recórrer part de la ruta que va dur a terme Lluis Companys quan es va exiliar mentre avançaven les tropes franquistes vers la frontera, ocupant l'Alt Empordà. 

L'acte va comptar amb els parlaments de l'historiador Arneu González i de la consellera empresonada pel procés d'alliberament nacional català i indultada recentment Dolors Bassa (ERC). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada