divendres, 8 d’octubre del 2021

Triangle Blau impulsa una trobada d'entitats memorialistes de tot l'Estat espanyol per fer un treball conjunt

Triangle Blau impulsa una trobada d'entitats memorialistes de tot l'Estat espanyol per fer un treball conjunt 

Amicals, associacions i famílies faran una reunió online el 19 d'octubre amb l'objectiu d'unir-se en una plataforma de treball i coordinació 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga. Alt Empordà, comtat de Besalú) 08/10/2021.- Segons EMPORDA.INFO, hi ha desenes d'associacions, amicals, entitats o agrupacions ciutadanes dedicades a fomentar i protegir la Memòria Històrica però el cert és que queda molta feina per fer. Concretament, en el cas dels deportats republicans a camps nazis o les víctimes del feixisme, encara hi ha milers de persones desaparegudes. 

Seguint aquest objectiu, l'Associació Triangle Blau de Figueres (la Garriga. Alt Empordà, comtat de Besalú), amb el suport de familiars de persones deportades o vinculades i defensores de la memòria democràtica, ha decidit convocar una trobada amb amicals i associacions memorialistes de l'Estat espanyol. Aquesta primera reunió, que tindrà lloc el dimarts 19 d'octubre a les sis de la tarda en format telemàtic, també serà per proposar la creació d'una plataforma conjunta a nivell estatal de treball i coordinació. 

La coordinadora d'associacions que es planteja seria un espai de relació, col·laboració, coordinació i treball d'aquelles amicals, associacions i persones individuals dedicades a la conservació i protecció de la memòria, de la deportació republicana als camps nazis, l'exili i la prevenció del feixisme. 

Lluís Fontané, portaveu de l'Associació Triangle Blau, explica que la intenció és "poder compartir informacions i dades" ja que, tot i que cada entitat treballa una matèria "ens voldríem concentrar en l'exili i la deportació, perquè hi ha gent que encara està buscant desapareguts, i es tracta d'això, i fer tots els homenatges que calguin". Fontané remarca que en aquest projecte està implicat l'expresident de l'Amical de Mauthausen, Enric Garriga. 

Els convocants consideren molt important unificar esforços i feines, sumar i coordinar iniciatives, evitar malentesos i disputes estèrils i treballar conjuntament per aquesta memòria de la deportació i l'exili. 

Últimament s'han constituït moltes amicals i associacions, cadascuna amb les seves peculiaritats i objectius concrets, destaquen que això "sens dubte és una gran riquesa" però ressalten que hi ha moltes coses que les uneixen i que juntes, podran aconseguir millor eficàcia en la defensa i divulgació de la memòria i dels valors republicans, especialment entre la joventut. Cosa especialment important davant del creixement de l'extrema dreta.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada