dimecres, 6 d’octubre del 2021

Totes les residències de la Regió Sanitària de Girona estan lliures de covid-19 després d'un estiu intens amb alguns brots detectats, ja no hi ha cap cas actiu

Totes les residències de la Regió Sanitària de Girona estan lliures de covid-19 després d'un estiu intens amb alguns brots detectats, ja no hi ha cap cas actiu  

Les poblacions de les comarques gironines amb l'índex de risc de rebrot més elevat, entre altres, són Llagostera (388), Santa Coloma de Farners (306), Olot (274), Salt (243), Sant Joan les Fonts (207), Puigcerdà (176), Roses (159), Girona (117), Banyoles (109) i Palafrugell (107) 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Cassà de la Selva/Llagostera (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 06/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que totes les residències de la Regió Sanitària de Girona no tenen cap cas actiu per covid-19 per primera vegada després d'un estiu intens, amb alguns brots detectats, segons el darrer balanç de Drets Socials. El reforç de la vacunació amb terceres dosis ha permès la millora de les dades epidemiològiques, tallar els contagis i que els 110 centres de gent gran, persones amb discapacitat, salut mental i addiccions que hi ha a la regió sanitària siguin verds. 

La notícia arriba després d'un estiu en què el virus ha sigut especialment letal en alguns geriàtrics, sobretot als de Cassà de la Selva (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) i Sant Joan les Fonts (Alta Garrotxa, Garrotxa, comtat de Besalú), on s'han produït quatre i set morts respectivament, malgrat que la majoria d'usuaris estaven vacunats amb les dues dosis 

Amb la millora de les dades, Drets Socials i Salut han anat flexibilitzanat les restriccions fins a tal punt que ja s'està recuperant la normalitat de l'activitat, la interacció i els vincles entre les persones. Donat aquest context, es facilita la reobertura de tots els centres i el retorn a l'activitat prèvia a la cinquena onada de covid-19. S'estableixen, però, diferències de distància de seguretat entre els usuaris, segons si la cobertura vacunal és superior o inferior al 85%. L'organització d'activitats en grups estables passa a ser una recomanació. Finalment, cal tenir present que es mantenen els cribratges periòdics. 

Deu residències del Principat de Catalunya tenen casos positius 

Respecte a nivell del Principat de Catalunya, un total de deu centres residencials de serveis socials tenen a dia d'avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha nou centres de gent gran i un centre per a persones amb discapacitat. 

Hi ha 46 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (un 0,1% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus-19. 

Campanya de vaccinació contra la grip i, simultàniament, s'hi administrarà la tercera dosi del vaccí contra la covid-19 als més grans de setanta anys 

Llegim a VilaWeb que al Principat de Catalunya començarà el dia 25 d'aquest mes la campanya de vaccinació contra la grip i, simultàniament, s'hi administrarà la tercera dosi del vaccí contra la covid-19 als més grans de setanta anys. Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Fins ara, s'han injectat vora seixanta mil d'aquestes terceres dosis i, a partir del 25, s'administrarà a la franja d'edat que ja fa sis mesos que va rebre la segona. Argimon ha dit que les primeres proves indiquen que és a partir d'aquest període quan baixen els anticossos. 

El conseller Argimon també ha avançat que la setmana vinent es recuperaria al 100% l'assistència presencial a les universitats catalanes, amb la voluntat d'avançar en la superació de les restriccions. Ara l'assistència presencial a les universitats és d'un 70%. També ha anunciat la incorporació de trenta psicòlegs a l'atenció primària, amb l'objectiu d'incorporar-n'hi cent cinquanta aquest trimestre. En aquesta línia, ha recordat que la salut mental és la prioritat de la conselleria. 

D'una altra banda, la Generalitat ha presentat avui la petició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè avali la implantació del passaport covid als locals nocturns. La sala contenciosa administrativa del tribunal ja ha rebut la petició del govern i l'ha remesa a la fiscalia perquè s'hi pronunciï abans de demà a les 10.00h. 

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha definit formalment la síndrome post-covid-19 --o covid persistent--, en un document de consens en què han participat centres de tot el món. "La post-covid-19 és la que tenen pacients amb un historial d'infecció probable o confirmada habitualment, tres mesos després d'haver començat a tenir símptomes de covid-19, i que dura, pel cap baix, dos mesos. Aquesta infecció, a més, no pot ser explicada per cap diagnòstic alternatiu." L'organització també detalla que els símptomes més comuns són fatiga, falta d'alè i disfunció cognitiva, juntament amb alguns altres. Generalment tenen un impacte en el dia a dia i poden persistir en el temps. 

Aquí es pot seguir dia a dia, municipi a municipi:  

[https://www.ccma.cat/324/coronavirus/risc-municipis/] 

Les poblacions de les comarques gironines amb l'índex de risc de rebrot més elevat, entre altres, són Llagostera (388), Santa Coloma de Farners (306), Olot (274), Salt (243), Sant Joan les Fonts (207), Puigcerdà (176), Roses (159), Girona (117), Banyoles (109) i  Palafrugell (107). 

També amb risc, entre altres, Lloret de Mar (74), l'Escala i Empúries (73), Tossa de Mar (68), Figueres (56). Campdevànol (51), Castelló d'Empúries (43), la Bisbal d'Empordà (37), Verges (25), Celrà (24), Sant Pere Pescador (21), Maçanet de la Selva (19), Vilablareix (15), Palamós i Vila-romà (10) i Sant Feliu de Guíxols (8).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada