dimarts, 5 d’octubre del 2021

La CUP-Guanyem visita Peralada per donar suport a la Plataforma veïnal contra l’aeròdrom












La CUP-Guanyem visita Peralada per donar suport a la Plataforma veïnal contra l'aeròdrom 

La CUP-Guanyem considera innecessari aquest projecte d'interès privat al municipi de Peralada, doncs entre 10 i 20 km trobem els aeròdroms de Viladamat, Empuriabrava o Ordis 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Peralada (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 05/10/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que el diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-Guanyem Dani Cornellà i el regidor d'Independents de Vilanova de la Muga a l'Ajuntament de Peralada, Marc Sabater, han visitat l'espai on tenen previst construir l'aeròdrom de la mà de la Plataforma Veïnal que s'oposa a aquest projecte amb qui han fet una reunió de treball. Des d'allà han reclamat la paralització d'aquest projecte perquè en cap cas respon a un interès públic. "Aquest projecte, aprovat inicialment pel consistori, no respon a cap necessitat del municipi i menys encara a cap interès públic. 

No entenem que el Consistori ho aprovi quan només es deu als interessos d'un particular, sense tenir en compte que la ubicació portarà efectes negatius per l'entorn, no només per l'impacte negatiu a la Xarxa Europea Natura 2000 i a l'espai natural Llobregat d'Empordà, sinó per a tot el veïnat i les explotacions ramaderes.", ha declarat en Dani Cornellà. En aquest sentit, la formació de l'esquerra independista reclama la necessitat d'aturar definitivament aquestes noves infraestructures per preservar el medi i més en aquest cas on existeixen aeròdroms a poca distància, susceptibles d'ésser utilitzats (entre 10 i 20 km) com el d'Ordis (Alt Empordà, comtat de Besalú), Viladamat (Baix Ter/Terraprim, Alt Empordà, comtat d'Empúries) o Empuriabrava, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà, comtat de Peralada). 

"Tal i com ens expliquen les entitats ecologistes, aquest espai és un punt de connexió de vida salvatge entre el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el massís de l'Albera, i l'impacte acústic que pot suposar afectarà els veïns, els animals de les granges existents i a les espècies protegides com les llúdrigues o les cigonyes" ha declarat el diputat per la CUP´Guanyem Dani Cornellà, que pertany a la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya. 

La CUP-Guanyem dóna ple suport a les al·legacions presentades pels veïns/es del municipi i les prop de dues mil firmes que han recollit, entre les quals la del diputat, Dani Cornellà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada