dijous, 21 d’octubre del 2021

El Grup de Dones de la Bisbal organitza les jornades Les bruixes, dones sàvies perseguides

El Grup de Dones de la Bisbal organitza les jornades Les bruixes, dones sàvies perseguides 

Els dies 22, 23 i 24 d'octubre es realitzaran diverses activitats al Teatre Mundial organitzades per l'entitat juntament amb l'Ajuntament i el XAC 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 21/10/2021.- Segons Ràdio Capital de l'Empordà, el Grup de Dones de la Bisbal ha organitzat les jornades Les bruixes, dones sàvies perseguides pels dies 22, 23 i 24 d'octubre. L'objectiu és dignificar la memòria de les víctimes mortes com a "bruixes" i relacionar-ho amb l'actualitat. Les activitats compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) i la Xarxa d'Arxius Comarcal del Baix Empordà. 

Divendres 22 es farà la presentació de les Jornades amb l'acte Dones, bruixes, feminicidis: història i actualitat a càrrec del mateix Grup de Dones de la Bisbal a les 20 hores. 

Dissabte a les 10:30 hores hi haurà la xerrada Una visió de la bruixa des del segle XIX francès a càrrec d'Anna-Maria Corredor Plaja, traductora del llibre La bruixa de Jules Michellet.  

Més tard a les 12 hores, se'n durà a terme una altra impartida per Pau Castell Granados, doctor en Història Medieval, sobre la cacera de bruixes a Catalunya i les "bruixes" empordaneses.  

A la tarda, hi haurà la projecció de la pel·lícula AQUELARRE dirigida per Pablo Agüero a les 19 hores. 

Per últim, el diumenge hi haurà un concert d'estrena on Isabel Vinardell & Isabell Laudenbach presentaran el seu nou disc Diëresis al Teatre a les 12 hores del migdia. Les entrades es poden adquirir a taquilla per 8 euros o anticipada per 6 euros a través de la pàgina web: [labisbal.koobin.com/dieresis]. 

Les bruixes estigmatitzades com a dolentes 

Les jornades volen revisar la nostra història col·lectiva europea, reclamar justícia per les víctimes de les caceres de bruixes i recuperar i dignificar la seva memòria. A més, busquen ampliar la perspectiva que es té envers la situació de milers de dones perseguides i mortes per "bruixes" en l'actualitat. 

La presidenta de l'entitat, Marina Puig, ha explicat les activitats que es realitzaran durant el cap de setmana i també perquè han decidit recuperar la memòria de les víctimes mortes com a "bruixes". 

Les bruixes sempre s'han concebut com a persones dolentes, per això els actes també volen visibilitzar com les dones sabies han sigut perseguides al llarg dels segles. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada