dissabte, 25 de setembre del 2021

Una marxa de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva i un concert a Figueres per l’1-O

Una marxa de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva i un concert a Figueres per l'1-O 

La consulta popular de l'Ajuntament santjulianenc demana si ha de pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya 

L'organitza cada any des del 2018 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 24/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que quatre anys després, les entitats independentistes es mobilitzen per commemorar i reivindicar les fites de l'1 i el 3 d'octubre del 2017 i alhora denunciar la repressió que l'Estat espanyol manté des d'aquell moment. La pandèmia de covid-19 va obligar l'any passat a fer actes restringits, com ara una marxa de cotxes fins al Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú). Així, l'ANC Girona convoca el divendres 1 d'octubre a Illa del Riberal (Riberal de la Tet, la Vall de la Tet, Rosselló, comtat de Rosselló), a l'acte d'homenatge al paper de la Catalunya Nord durant el referèndum de l'1-O. Tot seguit hi haurà una marxa amb vehicles amb l'entrada d'urnes a Figueres, on a la plaça Catalunya, a les 20:00h, hi ha previst el concert de Ginestà i Xavi Sarrià, per al qual cal adquirir entrada. Prèviament hi haurà un breu parlament per part de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.  

El 2 d'octubre s'han organitzat tres marxes a peu arreu dels Països Catalans: la Marxa Nord sortirà a les 8:00h del pavelló de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) i arribarà a Aiguaviva (Gironès, comtat de Girona) passant per la Copa de Girona. Es calcula que a l'hora de dinar hi haurà l'acte polític a Aiguaviva, amb entitats, alcaldes i persones represaliàdes. Es recomana inscriure's a la web de l'ANC per facilitar la logística.  

Un altre dels punts emblemàtics de l'1-O a les comarques gironines és Sant Julià de Ramis, on el Consistori aprofita l'efemèride per organitzar una consulta ciutadana sobre la sobirania fiscal. Enguany, es demana a les veïnes i als veïns de Sant Julià de Ramis si el seu Ajuntament ha de pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). Si la resposta és afirmativa, el primer trimestre del 2022, el Consistori de Sant Julià de Ramis ja pagarà a l'ATC. La votació es farà de les 16 a 20 hores al pavelló de Sant Julià de Ramis i hi estan cridats a participar totes les veïnes i tots els veïns empadronats més grans de 16 anys.  

Aquest divendres a la tarda estava prevista una xerrada sobre sobirania fiscal i una altra del Debat Constituent. 

Concentracions 

L'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) de Girona, que agrupa les treballadores i els treballadors de la Generalitat, s'han mobilitzat també, ja que s'havien suspès les concentracions arreu de la pandèmia de covid-19, per reprendre presencialment les concentracions dels divendres, que seran mensuals a partir d'avui. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada