dilluns, 13 de setembre del 2021

Segueixen els botellons en temps de covid-19, com a Vidreres i a Cornellà del Terri

L'Ajuntament de Vidreres acaba amb els botellons després d'un cap de setmana amb 500 joves concentrats. Es van fer controls extraordinaris i tancar accessos a zones problemàtiques 

Un botellon amb més de 500 persones porta Cornellà del Terri a demanar ajuda a Interior de la Generalitat. L'Ajuntament diu que la manca d'efectius policials causen un "efecte crida" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vidreres (la Selva) 13/09/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que l'Ajuntament de Vidreres (la Selva) denuncia que el primer cap de setmana de Festa Major, celebrada del 2 al 6 de setembre, més de mig miler de persones (entre els dos dies) van agrupar-se al camp de darrere del camp de futbol per fer-hi botellons. Fruit d'això les brigades van haver de fer un esforç important per retirar la quantitat de brossa derivada d'aquestes activitats. 

Aquesta situació s'ha revertit aquest passat cap de setmana quan l'Ajuntament, per evitar que es repetissin aquestes situacions, ha decidit tancar els accessos a les zones que van veure's afectades (Avinguda Mediterrània i Can Domènec). El tancament s'ha fet des de les 22 i fins les 6 hores i ha anat acompanyat de controls policials extraordinaris, sobretot d'alcoholèmia. 

Aquestes mesures han fet reduir de manera important l'afluència de gent i de situacions incíviques no desitjades com les que es van viure el primer cap de setmana. Amb tot l'Ajuntament demana més efectius a Mossos d'Esquadra i que es replantegin les mesures al voltant de l'oci nocturn. 

Jordi Camps, alcalde del municipi, remarca que "el jovent necessita un lloc on esbargir-se, però fer botellons darrere el camp de futbol no és la solució. És una situació incívica i insegura la que vam viure el primer cap de setmana i no hem deixat que es repeteixi aquests darrers dies amb les mesures emprades." Amb tot ha afegit que "necessitem més efectius dels Mossos d'Esquadra per fer front a aquestes situacions, també creiem que les mesures que la Generalitat manté vigents al voltant de l'oci nocturn no són adequades i que propicien aquest tipus d'actituds incíviques i il·legals". 

Un botellon amb més de 500 persones porta Cornellà del Terri a demanar ajuda a Interior de la Generalitat 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) s'ha reunit amb el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per reclamar actuacions per frenar els botellons al municipi. La reunió s'ha produït després que aquest cap de setmana més de 500 joves s'hagin congregat al polígon. 

Des de l'ajuntament asseguren que en les darreres setmanes han tingut diversos botellons però que la problemàtica ha anat en augment. En aquest sentit, creuen que la manca de policia local i els pocs efectius dels Mossos a la comarca del pla de l'estany provoquen un "efecte crida" cap al seu municipi. A més, diuen que comença a suposar un "perill" per al poble i per al patrimoni municipal. "A més de les molèsties que causen als veïns i empreses i de la deixadesa per l'acumulació de vidres trencats i brossa", afegeixen. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19Vidreres 268.72 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 7  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 13  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 141.08 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.9 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Cornellà del Terri 36.26 (Baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 3 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 84.6 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.43 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada