dimecres, 1 de setembre del 2021

Nova concentració contra Endesa a Salt davant el nou rècord històric del preu de l'electricitat


Nova concentració contra Endesa a Salt davant el nou rècord històric del preu de l'electricitat 

Es preveu que avui s'assoleixi una nova fita amb 130,53 €/MWh 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 31/08/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que una seixantena de persones es van concentrar ahir davant la seu d'Endesa a Salt (Gironès, comtat de Girona) davant el rècord històric del preu de l'energia elèctrica que es va registrar situant-se en 124,45 €/MWh, i amb la previsió que avui torni a superar una nova fita i se situï als 130,53 €/MWh. 

Durant la concentració s'ha llegit un manifest a la porta de l'estació transformadora, s'han empaperat les parets amb cartells reivindicatius i s'han cremat factures davant de la seu.  

Entre les persones concentrades hi havien representacions de diferents organitzacions com Sindicat d'Habitatge de Salt, Rebel·lió o Extenció, Ateneu Salvadora Catà, Ateneu 24 de Juny, Casal el Forn, Plataforma Dignitat Font i de partits polítics com la CUP Farners, la CUP de Banyoles, Independents Per Salt, Independents Per Fornells i els diputats de la CUP-G Dani Cornellà i Montserrat Vinyets. 

Aquesta concentració és la segona d'aquest estiu després de la del passat 8 de juliol on, sota el lema de la campanya Curtcircuitem-los i que va aplegar a més de mig centenar de persones, per tal de reivindicar un preu més just de l'electricitat. 

La Plataforma Apaguem Endesa ha confirmat que seguirà mobilitzant-se i convocant concentracions i manifestacions de cares a les noves jornades que calguin. 

Llegim al diari El Punt Avui que una seixantena de persones es van concentrar ahir al davant de la subestació d'Endesa a Salt per "visibilitzar i evidenciar que el model energètic especula amb el preu de la llum i enriqueix els de sempre".  

En el decurs de la concentració, organitzada per la Plataforma Apaguem Endesa amb el lema Curtcircuitem-los, es va llegir un manifest, es va empaperar la façana de la subestació d'Endesa amb cartells reivindicatius i es va fer una crema simbòlica de factures "per cremar i trencar aquests models que fomenten l'oligopoli". 

La concentració es va convocar després que ahir es batés un nou rècord històric del preu de la llum, que es va situar a 124,45 euros/MWh, i amb la previsió que avui torni a superar aquest rècord i se situï en els 130,53 euros/MWh. 

La plataforma ha confirmat que continuarà mobilitzant-se i convocant concentracions. 

Llegim al Diari de Girona que ahir dilluns a les vuit del vespre es va fer una concentració davant la subestació ENDESA de Girona i Salt, ubicada entre l'avinguda de la Pau i el carrer Montnegre de Salt. Les persones concentrades protestaven contra l'augment del preu de l'electricitat i el negoci de les multinacionals amb un bé bàsic com és l'energia elèctrica.  

La franja més cara serà de nou a deu de la nit amb pràcticament 140 euros el MWh 

Llegim al Diari de Girona que el preu de l'electricitat continua l'escalada i batrà un nou màxim aquest dimecres amb un preu de 132,47 euros per MWh, segons les últimes dades publicades aquest dilluns per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE). La franja més cara per fer servir els electrodomèstics serà de nou a deu de la nit, amb un import de 139,95 euros el MWh. El període més barat serà de quatre a cinc de la matinada, amb un preu de 114,76 euros el MWh. La dada d'aquest dimecres superarà el rècord històric d'ahir dilluns, de 130,53 euros, en un estiu amb quotes sense precedents. 

El preu mitjà de la llum d'aquest dimecres suposarà una pujada del 13,48% respecte al mateix dia de la setmana passada (116,73 euros el MWh) i pràcticament triplicarà l'import registrat en les mateixes dates de l'any passat (46,01 euros el MWh). De totes maneres, l'estiu passat els preus van reduir-se notablement per la caiguda de la demanda provocada per la pandèmia de covid-19. 

Aquestes dades afegeixen pressió al Govern espanyol després que ahir dilluns la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, tanqués la porta a establir un preu màxim de l'electricitat. En una compareixença a la Comissió de Transició Ecològica al Congrés dels Diputats, la també vicepresidenta tercera va reconèixer que el rebut de les llars amb la tarifa regulada (PVPC) s'encarirà un 25% en comparació amb els preus de l'any passat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada