dimarts, 28 de setembre del 2021

L’Audiència Nacional espanyola amaga durant dos anys que investigava de molt abans les persones represaliades del 23-S



L'Audiència Nacional espanyola amaga durant dos anys que investigava de molt abans les persones represaliades del 23-S 

Sis de les persones processades de les tretze s'han acollit al dret de no declarar avui, en les declaracions indagatòries 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 28/09/2021.- Llegim a VilaWeb que les defenses de les tretze persones processades per l'anomenada Operació Judes han sabut que hi havia un procediment previ a la causa que no s'havia comunicat fins ara, segons que ha explicat Alerta Solidària. És un procediment instruït a l'Audiència Nacional espanyola molt probablement d'ençà del 2017, tenint en compte el número de les diligències, de les quals derivaria la causa actual. 

Aquest procediment tenia les mateixes persones encausades i mai no va ser comunicat, tot i que els indicis recollits en aquest primer procediment haurien servit per a inculpar-les en l'altra causa. Les defenses han dit que interposarien escrits de nul·litat que posin en qüestió el procediment per haver vulnerat els drets de defensa. "S'ha fet una instrucció amb proves que no han estat vistes per les defenses. Això causa indefensió perquè no tenim el total de la prova existent contra seu", han denunciat. 

Les persones processades han estat citades a declarar aquesta setmana per videoconferència amb l'Audiència Nacional espanyola en diversos jutjats catalans. Són declaracions indagatòries en què les han comunicat personalment el processament. S'han acollit al dret de no declarar. 

Alexis Codina, Germinal Tomàs, Rafael Delgado, Esther Canet i Sònia Pascual han estat citats avui a les 10.00 al jutjat de Mollet del Vallès. Eduard Garzón, avui a les 11.00 al jutjat de Cerdanyola del Vallès. Demà passat, dijous, Xavier Duch, Jordi Ros, David Budria, Clara Borrero i Queralt Casoliva són citats a les 10.00 al jutjat de Sabadell. I Txevi Buïgas també demà passat, a les 11.00, al jutjat de Vic. 

S'han convocat concentracions de suport davant els jutjats una estona abans de les hores marcades per a les declaracions. A la concentració de Mollet del Vallès hi ha anat la presidenta del grup parlamentari de la CUP-Guanyem, Dolors Sabater. 

El grup de suport a les persones processades ha fet públiques totes les convocatòries de la setmana: avui 28 de setembre, a les 9:30h, al Jutjat de Mollet del Vallès (Vallès Oriental); avui 28 de setembre, a les 9:30h, al Jutjat de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental); el dijous 30 de setembre, a les 9:30h, al Jutjay de Sabadell (Vallès Occidental) i també el 30 de setembre, a les 10:45h, al Jutjat de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada