dimecres, 29 de setembre del 2021

Càrnies en lluita a Osona

Càrnies en lluita a Osona 

NI ASSETJAMENTS NI ACOMIADAMENTS 

Ni a les Càrnies, ni en lloc! 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 29/09/2021.- El divendres 17 de setembre de 2020 diverses treballadores de l'escorxador Esfosa, a Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona), van presentar una denúncia per assetjaments sexuals contra un encarregat de l'empresa de neteja d'aquest escorxador. 

Durant el mes de juny de 2021 s'han produït més assetjaments sexuals a la mateixa empresa. 

NO ALS ASSETJAMENTS 

Davant d'aquests fets, Càrnies en lluita manifesten de manera explícita i categòrica el seu suport a les dones afectades: algunes encara pateixen seqüeles físiques i psicològiques arran dels assetjaments. I exigeixen a l'empresa la protecció efectiva i real de les seves treballadores, així com el cessament dels assetjadors. 

NO ALS ACOMIADAMENTS 

D'altra banda, a la sala de desfer Costa Food, a Osona, hi ha uns quants treballadors i unes quantes treballadores que s'han organitzat i que reclamen els seus drets, entre els quals que se'ls respecti l'antiguitat real malgrat el canvi (teòric) d'empresa. Alguns es van afiliar a la COS i hi van crear una secció sindical d'aquesta organització. Però durant els primers dies d'agost hi va haver acomiadaments, almenys de 6 persones. Els van donar de baixa pretesament voluntària de cotització, amb la qual cosa se'ls nega el dret a cobrar l'atur. Es tracta d'una clara represàlia contra la llibertat sindical. Per tant, s'exigeix la seva readmissió immediata. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada