diumenge, 8 d’agost del 2021

Un cas de covid-19 obliga a reorganitzar els socorristes de Blanes

Un cas de covid-19 obliga a reorganitzar els socorristes de Blanes 

L'Ajuntament ha descartat tancar les platges l'hora dels banys i ha recorregut als agents ciutadans de suport 

Palafrugell desbordada: l'alcalde diu que "no donen" l'abast en temps de covid-19 per controlar els botellots 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 08/08/2021.- Llegim al Diari de Girona que el servei de socorrisme de l'Ajuntament de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) s'ha hagut de replantejar després que un cas de covid-19 hagi suposat que part de la plantilla no pugui treballar per complir amb les mesures sanitàries. L'Ajuntament ha optat per demanar la col·laboració dels agents ciutadans en tasques de control i vigilància i refer els quadrants del servei de socorristes. Si no, haguessin hagut de tancar amb bandera vermella les zones de bany. 

Des de l'Ajuntament han informat que el cas es va detectar dijous i hauria comportat l'aïllament de diversos socorristes més que hi haurien estat en contacte. Això va deixar reduïda la plantilla que és de 25 socorristes que cobreixen les tres zones de bany, la platja de S'Abaell, la Blanes Centre i Cala Bona. 

Des de Protecció Civil coordinen el Servei de Vigilància i Socorrisme i els Agents Ciutadans. El cap del servei, Josep Lluís Pouy, va refer quadrants de feina i va reassignar tasques entre els que podien treballar. L'altra opció, segons plantejaven fonts municipals, hagués estat haver de tancar les platges l'hora dels banys. Finalment però s'ha pogut garantir el servei que gestiona de manera directa l'Ajuntament. D'aquesta manera, els agents ciutadans s'encarreguen de controlar l'aforament a les platges. 

L'Ajuntament de Blanes continua reclamat a la Generalitat que vacuni als socorristes 

L'Ajuntament de Blanes continua reclamat a la Generalitat que vacuni als socorristes. Ja s'havia sol·licitat i advertit que no es podria complir el servei si hi hagués algun positiu. 

Palafrugell desbordada pels botellons 

Segons Ràdio Capital, l'Ajuntament de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) adverteix que "no dona l'abast" a controlar les festes nocturnes i els botellots que es fan, especialment a la zona de les platges. El Consistori les va tancar durant la nit per intentar evitar "el que estava clar que passaria" i, per això, torna a demanar que es recuperi el toc de queda nocturn. I és que en les darreres 48 hores s'han interposat una setantena de sancions per fer botellots al carrer i per anar a les platges malgrat que està prohibit durant la matinada. Tot plegat ha generat una allau de queixes per part de veïnes i veïns que no poden descansar, tant a Tamariu com a Calella de Palafrugell i Llafranc. A banda, preocupa el fet que en els botellons no recullen la brossa i queda tot ple de brutícia. 

L'Ajuntament de Palafrugell insisteix en recuperar el toc de queda. Ho fa després d'un cap de setmana en què ha passat el que preveia el Consistori i que ha deixat multitud de festes nocturnes amb botellots als carrers dels nuclis propers a les platges. L'alcaldei, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d'estiu serà "molt complicat" i diu que es fa "impossible" poder evitar-ho. "Posem tots els mitjans que tenim i la Policia Local fa el que bonament pot", remarca. 

Tot i això, Piferrer reconeix que "és complicat" poder-ho fer, però assenyala que si la Generalitat variés els criteris hi podrien accedir. "Es fa estrany de dir, però nosaltres tenim una incidència molt baixa de casos i això, entre cometes, ens perjudica", explica l'alcalde. 

No es pot tancar tot 

 L'alcalde demana que es tingui en compte la casuística de Palafrugell. "El problema és que quan tens alguna cosa a Calella de Palafrugell, després et surt una queixa a Tamariu i si no a Llafranc. Així és impossible", comenta Piferrer, que explica que la mesura de tancar les platges a la nit "contribueix", però no soluciona el problema. 

En aquest sentit, l'alcalde deixa clar que el que no poden fer és tancar també places o altres espais públics i creu que, si es fes, acabaran traslladant la festa a domicilis particulars. "Nosaltres podem fer fins a un punt i hi posarem tots els recursos que tenim, però és complicat", assenyala. 

Un dels problemes que també generen aquestes festes nocturnes i botellots és la brossa i els residus que es deixen. Una brutícia que es reflecteix en els residus abandonats que es deixen a la zona on es fa la festa i que no es recull. Això provoca malestar entre les veïnes i els veïns que han de veure com l'endemà la zona està plena de residus. 

Índex de risc de rebrot de covid-19: Blanes 471.64 (Molt alt) C asos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 123 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 299 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 686.69 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.69 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Palafrugell 287.19 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 39 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 114 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 387.39  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.74 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada