dijous, 12 d’agost del 2021

Tretze residències tenen casos de covid-19 a la Regió Sanitària de Girona

Tretze residències tenen casos de covid-19 a la Regió Sanitària de Girona. N'hi ha deu que es classifiquen amb color vermell i tres centres tenen la classificació taronja 

Alcaldes imploren el toc de queda per frenar botellons. Localitats que van quedar fora de la norma i que limiten amb altres que sí que confinen els seus veïns afronten aglomeracions  

nocturnes  

Regidors del Baix Empordà alerten que aquest cap de setmana coincidiran grans concentracions amb l'onada de calor i l'alerta per incendis forestals 

La pandèmia de covid-19 obliga a canviar la ubicació de la Cantada d'Havaneres de Tamariu per primera vegada en 25 anys. L'edició d'enguany, davant la impossibilitat de fer la cantada a la Platja, on s'hi havien realitzat totes les edicions, es farà a la plaça de Teresa de Calcuta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 12/08/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que un total de tretze centres residencials de serveis socials tenen ara com ara algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, a la Regió Sanitària de Girona. En concret, n'hi ha deu que es classifiquen amb color vermell, és a dir, amb casos actius de coronavirus-19, aparició de nous casos i brot en investigació. I tres centres tenen la classificació taronja, això és, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d'espais de la residència. 

Al Principat de Catalunya hi ha un total de 133 centres residencials amb casos actius de covid-19 

En total al Principat de Catalunya hi ha un total de 133 centres residencials de serveis socials amb casos actius de covid-19, segons va informar ahir el Departament de Drets Socials. D'aquests 133, hi ha 101 centres de gent gran, 20 centres per a persones amb discapacitat, 2 centres de salut men­tal i 10 en altres recursos residencials. 

Alcaldes imploren el toc de queda per frenar botellons 

Llegim a El Periódico que la paradoxa de covid-19 és considerable. Una localitat millora les seves dades sobre la pandèmia del coronavirus-19 i veu com es redueix la seva incidència. I per sota d'un nivell determinat, 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, rep com a «premi» que s'anul·li al seu terme municipal el toc de queda que dicta la Generalitat. Un confinament domiciliari d'una a sis de la matinada, obligatori si la xifra arriba a aquests 250 casos; abans eren 400. Tot i que a primera vista sona positiu, perdre el toc de queda li complica molt la vida a molts alcaldes. 

Localitats que van quedar fora de la norma i que limiten amb altres que sí que confinen els seus veïns afronten aglomeracions  

Nocturnes. Regidors del Baix Empordà alerten que aquest cap de setmana coincidiran grans concentracions amb l'onada de calor i l'alerta per incendis forestals. 

La pandèmia de covid-19 obliga a canviar la ubicació de la Cantada d'Havaneres de Tamariu per primera vegada en 25 anys 

Segons Ràdio Capital de l'Empordà, la Cantada d'Havaneres de Tamariu (Palafrugell, Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) tindrà lloc el 4 de setembre a les 7 de la tarda, però canviarà la seva ubicació per primera vegada en 25 anys a causa de les restriccions del Procicat per la pandèmia de covid-19.  

L'edició d'enguany, davant la impossibilitat de fer la cantada a la Platja, on s'hi havia realitzat totes les edicions, permetrà recuperar el concert i fer-ho amb la màxima seguretat. Així la cantada tindrà lloc a la plaça de Teresa de Calcuta (parc del C. de la Riera). Aquest emplaçament permet establir un perímetre a la zona del concert, assignar seients als assistents, controlar els accessos d'entrades i sortides i evitar que els passants provoquin aglomeracions a l'exterior del recinte. Les entrades, que son gratuïtes, es podran reservar a l'oficina de turisme de Tamariu o bé al telèfon 972 300 228 a partir del proper dilluns 16 d'agost. 

D'aquesta manera, un any més, el primer dissabte del mes de setembre, Tamariu es mantindrà com l'escenari de la cantada d'havaneres. 

Enguany els grups participants a la cantada seran Peix Fregit, Arjau i Els Cremats. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19 a Plafrugell: 216.08 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 25 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 74 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 295.99 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.73 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada