dimecres, 4 d’agost del 2021

L’Ajuntament de Banyoles pateix tres atacs LGTBI-fòbics per penjar la bandera de l’arc iris

Reposició per segona vegada de les banderes. | CC PLA DE L'ESTANY

                               Reposició per segona vegada de les banderes


L'Ajuntament de Banyoles pateix tres atacs LGTBI-fòbics per penjar la bandera de l'arc iris 

El grup municipal ERC-Junts per Banyoles condemna els fets i demana que es pengi aquest símbol a la façana del consistori banyolí 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) 04/08/2021.- Llegim al Diari de Girona que durant el mes de juny, amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI+, el Servei d'Atenció Integral a persones LGBTI del Pla de l'Estany va penjar banderes de l'arc iris al Puig d'en Colomer, al municipi de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú). Uns dies més tard, es van trobar cremades.  

Les banderes es van penjar de nou, a iniciativa de l'Esquerra Independentista i altres col·lectius, però la història es va repetir.  

Ara, el grup municipal Esquerra-Junts per Banyoles condemna els dos atacs, més un de nou, que va tenir lloc fa uns dies al seu local, on van arrancar-los una bandera de l'arc iris.  

El grup Esquerra-Junts per Banyoles va anunciar ahir que ha denunciat els actes a l'Observatori contra l'Homofòbia i insta l'Ajuntament de Banyoles a penjar aquest símbol LGTBI+ a la façana del consistori com a mostra de suport al col·lectiu. Cosa que ja havia fet la CUP en el ple de l'Ajuntament. 

El grup Esquerra-Junts per Banyoles ja van exposar aquesta qüestió a l'últim ple municipal. Després que l'equip de govern municipal no es pronunciés al respecte, Jaume Butinyà, cap de l'oposició, explica que començarà una ronda de contactes amb els altres grups municipals per declarar Banyoles ciutat lliure d'homofòbia. Així mateix, des d'Esquerra-Junts per Banyoles també animen la ciutadania a penjar el símbol LGTBI+ al seu balcó particular, i s'han ofert a donar banderes a qui li faci falta. 

Increment de la LGTBI-fòbia 

Tot plegat en un any on les actituds LGTBI-fòbiques s'han incrementat i agreujat. A Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) s'està investigant el robatori de diverses banderes LGTBI i diferents pintades a façanes d'habitatges on es mostraven agressives contra determinats col·lectius. 

L'Ajuntament Palafrugell aprovà una moció institucional en defensa dels drets LGTBIQ+ 

En aquest cas, des de l'Ajuntament de Palafrugell es va aprovar una moció institucional en defensa dels drets LGTBIQ+, amb el suport de tots els grups municipals. En la mateixa línia, l'Ajuntament va acordar instar el Govern de la Generalitat a aplicar la llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i especialment el seu règim sancionador. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada