dimarts, 31 d’agost del 2021

La cinquena onada de la pandèmia de covid-19 ha deixat un centenar de morts a la Regió Sanitària de Girona

La cinquena onada de la pandèmia de covid-19 ha deixat un centenar de morts a la Regió Sanitària de Girona. Fins a 2.228 persones han mort a causa de covid-19 a aquesta regió sanitària des de l'inici de la pandèmia 

La Regió Sanitària de Girona suma la xifra de defuncions per covid-19 més elevada en quatre mesos 

Els sanitaris alerten de nivells «baixos» de vacunació entre els joves. Diumenge el Departament de Salut administrà menys de 100 dosis a la Regió Sanitària de Girona, on menys de la meitat de joves entre els 16 i els 35 anys té la pauta completa 

Els premis Banyolí de l'Any repeteixen format anti-Covid 

Edició especial del Terra de Trobadors, inspirada en pandèmies, a Castelló d'Empúries, que recupera aquest any la cita medieval, tot i que sense actes massius, entre el 10 i el 12 de setembre 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 31/08/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que a principis de juliol, exactament el dia 3, el nombre de defuncions a la Regió Sanitària de Girona a causa de covid-19 era de 2.124 persones. En aquelles mateixes dates, però, ja es donava per fet que la cinquena onada havia arribat, tot i que encara no era del tot visible als centres hospitalaris. Ara, gairebé dos mesos després, la xifra de defuncions a causa de la Covid-19 és de 2.228 en aquesta regió sanitària, és a dir, un centenar més que un mes i mig abans, la qual cosa deixa ben visible l'impacte de la cinquena onada al territori, segons s'extreu del portal Dades Covid del Departament de Salut de la generalitat. Aquest mateix portal també constata que el pic dels ingressos va ser cap a finals de juliol --amb un màxim de 203 persones ingressades als centres sanitaris--, mentre que actualment, segons les dades d'ahir, eren 124 les persones ingressades. En el cas de les UCI, el pic de la cinquena onada es va registrar entre finals de juliol i principis d'agost, amb un màxim de 68 ingressats el 2 d'agost, mentre que ahir en eren 39. 

Segons les últimes dades, els casos confirmats acumulats a la Regió Sanitària de Girona ahir eren 101.357 si es tenen en compte totes les proves. El risc de rebrot de mitjana a aquesta regió sanitària havia baixat també 17 punts, fins a 221, per sota dels 287 de la setmana del 13 al 19 d'agost. Tot i això, hi ha poblacions, com ara Salt (Gironès, comtat de Girona), on la taxa és molt més elevada, ja que se situa en 606. 

En les últimes hores també s'havien administrat 10.554 noves dosis de la vacuna contra el covid-19. Amb dades d'ahir, des de l'inici de la campanya s'han posat 5.667.868 primeres dosis, 2.131 més respecte al balanç anterior i 4.634.813 de segones, 8.423 més. La pauta completa la tenen 5.240.391 ciutadans, 8.874 més. 

La Regió Sanitària de Girona suma la xifra de defuncions per covid-19 més elevada en quatre mesos 

Llegim al Diari de Girona que la Regió Sanitària de Girona va registrar ahir nou noves defuncions per coronavirus-19. És la xifra més alta de víctimes mortals comptabilitzades en més de quatre mesos, quan se'n van notificar 15 el 3 d'abril. Amb aquestes, el total de morts a la demarcació s'enfila ja fins a les 2.228 des de l'inici de la pandèmia, de les quals 1.185 s'han produït a hospitals o centres sociosanitaris, 282 en residències, 179 en domicilis i 582 no estan classificades per falta d'informació. 

La xifra d'ahir no significa, però, que totes aquestes defuncions hagin tingut lloc en un sol dia, sinó que el recompte oficial de Salut s'ajusta a mesura que van arribant notificacions de les funeràries. Si analitzem la retrospectiva diària, el 22 d'agost és quan n'hi ha hagut més, amb un total de quatre. D'altra banda, l'endemà se'n van sumar tres. 

Si s'analitza el perfil de les darreres defuncions, en les últimes dues setmanes han mort 24 gironins per coronavirus-19. D'aquests, més de la meitat tenia més de 80 anys i tres quartes parts eren homes. Cal recordar que, tal com va avançar Drets Socials la setmana passada, el brot d'un geriàtric a Sant Joan les Fonts ha provocat la defunció d'usuaris d'edat avançada. 

D'altra banda, el nombre de persones hospitalitzades va baixar, però els crítics van augmentar considerablement ja que ahir n'hi havia cinc més de registrats. D'aquesta manera, el total ja frega la quarantena. Respecte al nombre de casos, ahir se'n van notificar 55, un 36% menys tenint en compte que durant el cap de setmana es fan menys proves diagnòstiques. 

Finalment, els indicadors de contagi van seguir a la baixa però es continuen situant per sobre de la mitjana catalana. El risc de rebrot es va situar en 221 punts. La comarca del Gironès continua amb l'índex més elevat de les comarques del Principat de Catalunya per segona setmana consecutiva. 

Diumenge el Departament de Salut administrà menys de 100 dosis a la Regió Sanitària de Girona, on menys de la meitat de joves entre els 16 i els 35 anys té la pauta completa 

Llegim al Diari de Girona que la davallada del ritme de vacunació contra la covid-19 d'aquest estiu ha obligat al Departament de Salut a prendre mesures per tal de facilitar les dosis a la població. És per això que s'han impulsat campanyes sense cita prèvia a diversos punts de la geografia catalana i també a la Regió Sanitària de Girona. Malgrat tot, els nivells d'immunització encara no són els esperats, tal com constaten sanitaris a les xarxes socials. 

El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, va alertar dissabte en una piulada que «és molt important que tota la població de 12 a 40 anys es vacuni massivament, els nivells actuals en aquests grups d'edat estan molt lluny de ser els recomanables». 

fet, segons dades de Salut Pública, la pauta de vacunació entre els més joves encara és massa baix. Concretament a la Regió Sanitària de Girona, el total de joves de 16 a 35 anys amb la pauta completa no arriba a la meitat. I el percentatge de la població de 35 a 44 anys és de poc més del 50%. La situació a la resta del Principat de Catalunya és similar, tot i que una mica millor. És per això que el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, també va expressar dissabte en una piulada que «la gent adulta que es volia vacunar per responsabilitat i solidaritat ja ho han fet» i va demanar tant al Govern de la Generalitat com al Govern espanyol que «facin accions a favor de la discriminació positiva com fan altres països: restauració, oci, cultura...». Aquesta declaració responia una piulada de l'EAP de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona), en què lamentaven que hi ha moltes persones que no es presenten a la cita de vacunació malgrat tenir-la concertada. 

L'aplicació d'un passaport covid-19 per entrar a establiments, tal com demana Padrós, és una mesura pionera a la República Francesa i que altres països com Portugal i Itàlia també han adoptat. L'hostaleria catalana, de moment, està dividida sobre les restriccions per a no vacunats, tal com avançava recentment l'Agència Catalana de Notícies. El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, opina que es tractaria d'una bona opció per controlar futures onades. Des del Gremi d'Hotels de Barcelona, en canvi, es mostren contraris a la instauració d'aquesta mesura. 

Menys de 100 dosis en un dia 

D'altra banda, si el ritme de vacunació ja és més lent de l'esperat, durant els caps de setmana s'accentua. Segons el darrer balanç de dades, diumenge només es van posar 91 dosis a la Regió Sanitària de Girona: 7 de primeres i 84 de segones. Per potenciar la vacunació, les jornades sense cita prèvia segueixen actives a diversos punts. Demà i divendres n'hi haurà a Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona), des de demà fins dijous a Sant Antoni de Calonge (Calonge, Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) i avui, dijous i divendres, a Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). Per altra banda, avui a la tarda encara es pot anar al Palau de Fires de Girona sense cita prèvia. 

Una altra iniciativa de Salut és apropar la vacunació als municipis. És per això que la població de Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona), Santa Cristina (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) o Catell-Platja d'Aro-S'Agaró (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) poden demanar hora per anar-se a vacunar avui a l'antiga nau Agglotap de Sant Feliu de Guíxols. Paral·lelament, el CAP de Caldes de Malavella (Plana de la Selva, la Selva, comtat de Girona) i el consultori de Llagostera (Gavarres, Gironès. Comtat de Girona) també promouen mesures per motivar la població a vacunar-s'hi. 

Ahir el conseller de Salut va alertar que «en les properes setmanes i mesos ens juguem molt per poder encarar la tardor de la millor manera possible». També es va mostrar optimista i espera que aquest setembre s'administrin dos milions de dosis, tal com es va fer al juliol. 

«Durant tot l'agost ho hem tingut tot a punt, i ara també: és clau aconseguir-lo per guanyar terreny a la pandèmia; si aconseguim el màxim nombre de persones vacunades, li posarem més difícil al virus» va dir Argimon abans d'enumerar algunes xifres de vacunació on encara hi ha molt marge de millora. Per últim, Argimon també va demanar «prudència» per a les properes setmanes, tot i la millora de la situació epidemiològica, força similar a la de fa un any. 

La pauta completa de la població no arriba al 70% 

El 66,4% de catalans tenen la pauta completa i el 71,7% té almenys una dosi. Per franges amb la pauta més baixa, destaquen el grup d'edat d'entre 12 i 15 anys, en què hi ha un total de 343.953 persones de les quals 160.765 (47%) encara no han iniciat la vacunació, 39.078 (11%) ja tenen la pauta de vacunació completa, i 144.110 tenen administrada una primera dosi. Al grup d'entre 16 i 19 anys hi ha un total de 319.173 persones de les quals 103.444 (27%) encara no han iniciat la vacunació, 170.683 (53%) ja tenen la pauta de vacunació completa, i 45.046 tenen administrada una primera dosi. I pel que fa al grup d'entre 20 i 29 anys hi ha un total de 708.390 persones de les quals 287.046 (41%) encara no han iniciat la vacunació, 349.162 (49%) ja tenen la pauta de vacunació completa, i 72.182 tenen una dosi. 

Els premis Banyolí de l'Any repeteixen format anti-Covid 

Llegim al diari El Punt Avui que l'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) ha convocat la 13a edició dels premis Banyolí de l'Any, que es lliuraran el 24 de setembre. Fins al dia 16 es poden fer propostes de candidats a través de [www.banyoles.cat] o de l'app municipal.  

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc a l'auditori de l'Ateneu, on, tal com es va fer l'any passat, l'aforament serà limitat per reduir el risc de contagis. Abans de la pandèmia de covid-19, l'acte consistia en un sopar.  

Aquests premis tenen l'objectiu de fer un reconeixement a la tasca que realitzen persones, empreses, entitats o associacions de Banyoles. Al marge del Banyolí de l'Any pròpiament dit (escollit amb l'esmentada participació popular), els premis es concedeixen en tres modalitats més: millor iniciativa social, millor iniciativa empresarial i trajectòria personal. En aquests casos, l'elecció s'encarrega a un jurat. L'any passat, la Banyolina de l'Any va ser l'activista Nahi Drammeh. Entre els guardonats hi ha des d'esportistes (Esther Guerrero, per exemple) fins a músics (Cor de Teatre o Eduard Costa), passant pel cardiòleg Josep Brugada o el cineasta Albert Serra. 

Edició especial del Terra de Trobadors, inspirada en pandèmies, a Castelló d'Empúries 

El festival Terra de Trobadors, després de la cancel·lació de l'any passat, retorna a Castelló d'Empúries (Badia de Roses, Alt Empordà, comtat de Peralada) el cap de setmana des del divendres 10 fins al diumenge 12 de setembre amb un fil conductor molt ben trobat: Fam, pesta i epidèmies: Lo bon any primer. La situació actual de la pandèmia provocada per la pandèmia de covid-19 ha inspirat la temàtica d'aquest any del festival, basada en la situació viscuda a mitjans del segle XIV a Europa, caracteritzada per un seguit de successos que van comportar efectes devastadors en la població, sobretot la pesta i una onada de fred que va malmetre collites. Un "mal any primer" en comparació amb el qual ara confien que aquest 2021 sigui millor, amb una edició especial que no impedirà que el 2022 mirin de programar la 30a pendent. 

Tot i que els actes massius, com ara el sopar medieval, les tavernes de les entitats, les cercaviles i el mercat medieval queden exclosos, preveuen tres conferències sobre el període en qüestió. Organitzades conjuntament pel Centre d'Estudis Trobadorescos de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i per l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona (UdG), la conferència inaugural Una pandèmia d'altres temps: la pesta anirà a càrrec de Lluís Cifuentes, Doctor en Història Medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professor de la Universitat de Barcelona (UB),  que tractarà l'arribada de la pesta negra a la Corona d'Aragó l'any 1348 i les greus conseqüències socials i econòmiques que va tenir. Completaran el cicle Antònia Carré, Doctora en Filologia Catalana (UOC-UB), que oferirà la conferència Pesta amb literatura. Del Decameró a l'Espill, que versarà en la forma en què la literatura catalana medieval ha mostrat els períodes i les conseqüències de les epidèmies. I, per últim, Pol Bridgewater, Doctor en Història Medieval (UB), oferirà la tercera conferència amb el títol Govern, hospitals i assistència a l'Edat Mitjana: una història de poder.  

El diumenge al matí es presentarà també la novel·la històrica Palau del vent de l'escriptor castelloní Pere Llovet Planas, basada en la història del comtat d'Empúries, i també es presentarà el número 20 de la revista Mot so razo. 

Tota la programació d'aquest any aposta en la línia iniciada ja el 2019, per potenciar la participació activa dels visitants. Amb aquesta intenció hi haurà propostes com ara tallers de lluita escènica medieval, de danses i percussió o el tir amb arc. De la mateixa manera volem destacar també l'aposta clara per les activitats per a famílies, el públic més nombrós de l'esdeveniment, amb els espais de joc per a la primera infància, espectacle de titelles, la guerra de catapultes, el carro de les Trementinaires, l'espai munta titelles, la gimcana fotogràfica o els contes medievals, entre d'altres. Cal posar en valor, una vegada més, el paper de les entitats que preparen els seus espectacles exclusius per aquests dies com La Cort d'Empúries amb Les aventures del Doctor Simó i la meuca de Castelló i El carro dels morts o Ballar en temps de pandèmia de l'Esbart Dansaire que, sumats a les propostes de companyies professionals i a les ja esmentades anteriorment, ompliran d'activitats els dies del festival.  

Pel que fa al repertori d'actuacions musicals, recuperen alguns concerts. La música ha tingut sempre una gran presència al Festival Terra de Trobadors. Des dels inicis, grups de renom han ofert concerts i animació pels carrers del centre històric i en aquesta edició, entre ells, hi tornarem a trobar cares conegudes com ara Els Berros de la Cort o el grup Sübitus, aquests últims encarregats de donar el tret de sortida al festival d'enguany. Amb el pas dels anys, altres propostes han anat sorgint i algunes s'han consolidat, com és el cas del cicle So de Lonh que enguany celebrarà la sisena edició. El cicle es dedica principalment a la divulgació de les músiques medievals organitzant concerts comentats, conferències o cursos. Aquest any proposa dos concerts: Iacobi Victoria, a càrrec d'Egeria Voices; Senti un gran romore, a càrrec de Locus Desperatus; i una conferència que porta per títol Ministrers i música a la Corona d'Aragó medieval: estampes d'un corpus de documents d'Anna Alberni (ICREA/Universitat de Barcelona).  

Per altra banda, al Convent de Sant Agustí, tindrà lloc el concert Despertant instruments adormits a càrrec d'Antoni Madueño i el conjunt L'Incantari, format per Arturo Palomares, Luzia Samitier i Ana Cerezo), un concert de cançons de trobadors i polifonies primitives, en el marc del projecte Awakening Sleeping Instruments amb el suport del Programa Cultura Creativa de la Unió Europea. O també el concert de música sefardita a la Sinagoga del Puig Mercadal, amb Rusó Sala i Míriam Encinas. Per últim, han programat una actuació de la Coral Castellonina i el concert que porta per títol Cançons en temps d'epidèmia. 

Exposicions i visites guiades 

Durant els dies del festival, els visitants també tenen opció de visitar les exposicions permanents dels museus del municipi i fer les visites guiades que proposen expressament per a l'esdeveniment. L'Ecomuseu Farinera, el Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, la Basílica de Santa Maria o la Sinagoga del Puig Mercadal tindran obertes les seves portes tots tres dies. De manera paral·lela, hi haurà la possibilitat de visitar exposicions organitzades expressament per a l'ocasió: l'exposició d'armadures medievals i el campament de soldats a càrrec d'Alma Cubrae; o l'exposició d'instruments musicals medievals, a càrrec de Clustrobar Antonio Madueño, que oferirà també un taller de construcció d'instruments medievals al Convent de Sant Agustí. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 322.33 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 212  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 439  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 387.82 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.83 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Salt 537.28 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 118 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 269 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 768.45  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.7 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Flaçà 1.891.69 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 9  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 13  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 1189.39 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.59 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Celrà 1.012.73 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 31 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 54 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 898.75  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.13 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Sarrià de Ter 502.9 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 8  

Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 15  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 251.45 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  

Bescanó Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 8 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 15 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 251.45 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Vic 529.25 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 122 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 233 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 484.7 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.09 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Ripoll 73.53 (Mitjà) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 4 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 11 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 93.58 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.79 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Calonge i Sant Antoni 244.71 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 7 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 11 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 90.16 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2.71 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Blanes 127.73 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 28 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 75 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 166.55  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.77 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Sant Feliu de Guíxols 128.91 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 13 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 63 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 250.86 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.51 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Santa Cristina d'Aro 151.8 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 4 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 9 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 172.31 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.88 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Castell-Platja d'Aro-S'Agaró 416.12 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 14 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 30 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 239.41 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.74 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Caldes de Malavella 614.3 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 17 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 20 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 261.75 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2.35 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Llagostera 158.64 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 9 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 16 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 189.28 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.84 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Banyoles 254.92 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 25 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 59  

Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 267.33 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.95 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Castelló d'Empúries 416.27 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 20 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 34 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 293.42  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.42 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada