divendres, 20 d’agost del 2021

El Govern francès hauria impedit un vermut a la sotsprefectura de Prada de Conflent per si hi assistia Puigdemont

El Govern francès hauria impedit un vermut a la sotsprefectura de Prada de Conflent per si hi assistia Puigdemont 

Gual detalla els motius del canvi d'ubicació de la recepció de l'Ajuntament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent) 19/08/2021.- Llegim a El Món que evitar que un edifici del Govern francès sigui un escenari pel president català de l'exili, Carles Puigdemont. Aquest va ser el motiu pel que es va suspendre el vermut que cada any ofereix la vila de Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent) al rectorat i la comunitat de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). Segons ha explicat aquest migdia l'activista i ànima de la UCE Ramon Gual, en la cerimònia de lliurament del premi Canigó a l'alcalde del municipi, Yves Delcor, el Govern francès va impedir que se celebrés la recepció a la seu de la Sotsprefectura de Prada de Conflent, que depèn directament de la Prefectura dels Pirineus Orientals, amb seu a Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). De fet, el prefecte dels Pirineus Orientalsd és el màxim òrgan de representació del poder de la República Francesa a la Catalunya Nord. 

Gual ha detallat que s'havia acordat celebrar el tradicional vermut de recepció després de la inauguració de la nova edició de la Universitat Catalana d'Estiu al pati de la sotsprefectura, just a tocar del cinema Lido, on s'inaugurava. El sostprefecte, l'Ajuntament i la UCE ho tenien tot preparat. "Però de París, a través de la Prefectura de Perpinyà, va prohibir fer-ho per si Puigdemont assistia al vermut", ha retret Gual davant la mirada impertèrrita de l'alcalde. 

De fet, no és la primera vegada que Puigdemont és protagonista de l'edició d'enguany de la Universitat Catalana d'Estiu. El mateix dia de la inauguració, aquest passat dilluns, tres gendarmes es van presentar a la seu acadèmica, a l'alberg de Vall Roc, a preguntar si el president exiliat assistiria a la Universitat. Fa tres edicions que la policia francesa mostra neguit per la possible (o programada) visita de Puigdemont a la UCE.  

Finalment, el vermut es va celebrar a la sala Pessebre de la localitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada