dilluns, 16 d’agost del 2021

Ceferí Llop Estupiñà

Ceferí Llop Estupinyà

Ceferí Llop Estupinyà


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 16 d'agost de 1916 neix a Manresa (Bages) l'anarquista i anarcosindicalista Ceferí Llop Estupiñà 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental, però retornà aviat a Manresa i denunciat fou sotmès a consell de guerra sumaríssim i afusellat al Camp de la Bota el 9 d'agost de 1939 Ceferí Llop Estupiñà: El 16 d'agost de 1916 neix a Manresa (Bages,) l'anarquista i anarcosindicalista Ceferí Llop Estupiñà. El seu pare es deien Manuel Llop i la seva mare, Pilar Estupiñà.  

Es guanyava la vida com adober i milità en les Joventuts Llibertàries i en la Confederació Nacional del Treball (CNTÁIT) de Manresa.  

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936 entrà a formar part del Comitè Revolucionari de Manresa i després marxà voluntari al front.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental, però retornà aviat a Manresa.  

Aleshores, va ser denunciat per un company de feina i per un veí d'escala d'haver fet guàrdies com a milicià del Comitè Revolucionari de Manresa davant l'edifici del Casino, i d'haver participat en l'assalt del convent de les Dominiques.  

Detingut per l'exèrcit franquista triomfador, el 28 d'abril de 1939 va ser jutjat en consell de guerra sumaríssim d'urgència i condemnat a mort pel delicte de «rebel·lió militar».  

Ceferí Llop Estupiñà va ser afusellat el 9 d'agost de 1939 al Camp de la Bota del Poblenou de Barcelona i el seu cos llaçat en una fossa comuna del Fossar de la Pedrera de Montjuic. La mateixa matinada del seu afusellament envià una carta a la seva família on proclamà la seva innocència. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada