dimarts, 24 d’agost del 2021

Andreu Llop Blanch

Necrològica d'Andreu Llop Blanch apareguda en el periòdic parisenc "Solidaridad Obrera" del 14 de setembre de 1946

Necrològica d'Andreu Llop Blanch apareguda en el periòdic parisenc Solidaridad Obrera del 14 de setembre de 1946


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 24 d'agost de 1894 neix a la Fatarella (Terra Alta) l'anarcosindicalista Andreu Llop Blanch 

Destacat militant de la CNT-AIT al seu poble, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental mentre la seva companya, l'anarcosindicalista Carme Balsebre Monreal, era processada i empresonada pel franquisme 

Andreu Llop Blanch: El 24 d'agost de 1894 neix a la Fatarella (Terra Alta) l'anarcosindicalista Andreu Llop Blanch, conegut com Botó. Sos pares es deien Miquel Llop i Rosa Blanch.  

Manobre de professió, milità en el Sindicat d'Oficis Diversos de la Confederació Nacional del Treball (CNT) de la Fatarella, del qual va ser secretari.  

Duran la Guerra Civil formà part del Comitè Local Revolucionari de la Fatarella.  

Precedent de la reacció republicana burgesa i stalinista de maig de 1937 el gener d'aquell any hi hagué la contrarevolució enfront les col·lectivitats agrícoles de la Fatarella.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental mentre la seva companya, l'anarcosindicalista Carme Balsebre Monreal, era processada i empresonada pel franquisme. 

Malalt, Andreu Llop Blanch va morir el 30 de juny de 1946 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània). 

Aleshores amb els seus fills i el seus germans, com en Miquel, també anarcosindicalista, al carrer Graumont de la població d'Autoriba (Ala Garona, Occitània), entre Muret i Tolosa de Llenguadoc.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada