divendres, 27 d’agost del 2021

A causa dels sorolls nocturns dels botellons, l’Ajuntament de Palafrugell regula l’horari d’accés al parc de gossos del Pi Verd

A causa dels sorolls nocturns dels botellons, l'Ajuntament de Palafrugell regula l'horari d'accés al parc de gossos del Pi Verd 

D'aquesta manera, l'espai queda tancat d'11 de la nit a 6 del matí i contribueix a millorar el descans de les veïnes i dels veïns 

Denunciades 39 persones per participar en una festa clandestina en una casa Llagostera en temps de covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 26/08/2021.- Segons Ràdio Capital de l'Empordà, l'Ajuntament de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) ha instal·lat un control horari en l'accés al parc de gossos del barri del Pi Verd. D'aquesta manera, l'espai queda tancat d'11 de la nit a 6 del matí i contribueix a millorar el descans de les veïnes i dels veïns. 

Aquesta iniciativa parteix d'una reivindicació veïnal sorgida dels sorolls que provocaven grups de gent que romanien llargues estones dins el parc entrada la nit. Per evitar això, s'ha instal·lat un botó que cal prémer per obrir la porta d'accés, que queda tancada de nit. La instal·lació funciona amb energia solar, en línia amb l'estratègia de sostenibilitat i cura del medi ambient que promou el Consistori. 

Aquest espai, ubicat a la cruïlla dels carrers Mestre Lluís Vilalta i Carbó i de la Tarongeta, va néixer l'octubre del 2017 com a zona destinada a totes aquelles persones que busquen un espai per anar a passejar els gossos al municipi. Es tracta d'una parcel·la, d'aproximadament uns 1.000 metres, on s'hi ofereixen diferents serveis com un punt de recollida d'excrements, una font d'aigua, bancs i diverses papereres. A més, compta amb una zona de trànsit tancada per facilitar l'adaptació del gos a la presència d'altres gossos. 

Per a la utilització d'aquest espai, els ciutadans i les ciutadanes han de complir les normes bàsiques de neteja i civisme, especialment la de recollir els excrements dels animals i dipositar-los immediatament a les papereres, tal com dicta l'Ordenança de Convivència i Civisme. Els gossos poden anar deslligats només dins de l'àrea, a excepció dels potencialment perillosos, d'acord amb la normativa vigent. 

A finals del 2019, ja es va millorar notablement aquest espai, quan es va posar en funcionament un nou sistema d'il·luminació que permet ampliar l'ús del parc, principalment en els mesos d'hivern, quan es fa fosc aviat. 

Denunciades 39 persones per participar en una festa clandestina en una casa Llagostera 

Una festa clandestina celebrada, amb més de deu participants, aquesta matinada en una casa de Llagostera ha acabat amb 39 persones denunciades. La Policia Local de Llagostera (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) ha rebut la trucada d'una veïna pels volts de dos quarts de quatre de la matinada que alertava de música a alt volum a la zona del Veïnat de Sant Llorenç. Una patrulla s'hi ha desplaçat i ha constatat que en una casa s'estava realitzant una festa amb diversos vehicles aparcats tant a l'interior com a l'exterior del recinte. 

Amb el suport dels Mossos d'Esquadra, han establert dos punts de control per identificar les persones que estaven incomplint les mesures sanitàries i s'ha realitzat un control d'alcoholèmia i altres substàncies per evitar que s'incorporessin al trànsit si no estaven en condicions. 

En total han interposat 39 denúncies contra la salut pública per incompliment de les restriccions per contenir la pandèmia de covid-19. 

Des de l'Ajuntament de Llagostera es recorda que les multes per l'incompliment dels límits d'aforaments als espais tancats van des dels 3.001 euros fins a las 60.000 euros, mentre que la celebració d'actes que hagin estat expressament prohibits impliquen multes d'entre 60.001 i 600.000 euros. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Palafrugell 231.03 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 32 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 66 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 269.87 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.86 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Llagostera 243.22 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 10 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 22 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 260.26  

Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.93 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada