dimarts, 27 de juliol del 2021

La veïna de Palafrugell de 70 anys investigada per incitar l’odi contra un guàrdia civil s'ha negat a respondre a la jutgessa


La veïna de Palafrugell de 70 anys investigada per incitar l'odi contra un guàrdia civil s'ha negat a respondre a la jutgessa 

L'origen de la causa és una foto d'un guàrdia civil que es va difondre per xarxes socials després del referèndum de l'1 d'octubre del 2017  

La veïna de Palafrugell Mariona Reig està investigada per incitar a l'odi, injúries i amenaces al guàrdia civil 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell/la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 27/07/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que Mariona Reig, la veïna de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) de 70 anys investigada per incitar l'odi contra un guàrdia civil, s'ha negat a respondre les preguntes de la jutgessa durant la seva compareixença telemàtica als Jutjats de la Bisbal de l'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) perquè la causa s'instrueix al Jutjat d'Instrucció Número 3 de Tortosa (Baix Ebre).  

A fora dels Jutjats ha rebut el suport d'un centenar de persones, entre les quals la que fou consellera de la Generalitat, ara en llibertat, Dolors Bassa. 

Mariona Reig és una mestra jubilada de Palafrugell amb mobilitat reduïda i el seu nom apareix en una causa que porta el Jutjat Número 3 de Tortosa, i on hi ha sis persones més encausades. Se l'investiga per haver fet un comentari a xarxes socials contra un agent que va participar a les càrregues de l'1-O. 

L'origen de la causa és una foto d'un guàrdia civil que es va difondre per xarxes socials després del referèndum de l'1-O. Se l'identificava com un dels agents que havien pres part a les càrregues policials que hi va haver a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i Roquetes (Baix Ebre) durant l'1-O. 

El guàrdia civil va denunciar la difusió de la imatge, i els comentaris que l'acompanyaven, i això va desembocar en una causa que té més de 1.000 folis. El Jutjat d'Instrucció Número 3 de Tortosa ha acabat investigant set persones d'arreu de Catalunya --entre elles, la mestra de Palafrugell-- i les ha encausades per un delicte d'incitació a l'odi. A més a més Reig també està investigada per injúries i amenaces a l'agent. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada