diumenge, 11 de juliol del 2021

Homenatge a Enric Mèlich al crematorium de Canet de Rosselló

Homenatge a Enric Mèlich al crematorium de Canet de Rosselló 

Itinerari d'un militant llibertari, refugiat el febrer de 1939 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Rosselló (Plana del Rosselló, Rosselló) 10/07/2021.- Aquest dissabte, a les 14:00h, al crematorium de Canet de Rosselló (Plana del Rosselló, Rosselló) s'ha homenatjat la memòria i l'Itinerari llibertari del difunt militant Enric Mèlich, que morí la nit del 7 de juliol.  

En l'escrit IN MEMORIAM de la CNT dels Pirineus Orientals es recorda aquest homenatge llibertari a Enric Mèlich, com un dels darrers refugiats anarcosindicalistes de la Retirada de 1939 que ha mort. La CNT dels Pirineus Orientals ha conegut amb profunda tristesa la notícia de la seva defunció. 

S'assenyala que s'ha celebrat aquest homenatge per lluitar contra l'oblit, per a tots aquests militants i a totes aquestes militants que encara han estat indefectiblement al nostre costat, la generació posterior i la més recent. Per elles i ells, amb qui s'ha compartit festes, i els fins d'any. Per elles i ells qui en l'actual Espanya no han confós llei d'amnistia i llei d'amnèsia.  

Aquí hi ha un vídeo sobre el camarada Enric Mèlich: [https://youtu.be/ZvsF0FzFyKg] 

Es pot conèixer la personalitat d'Enric Mèlich a traves de dos llibres: 

«À chacun son exil, itinéraire d'un militant libertaire espagnol» d'Henri Melich (amb la col·laboració del seu nét Romain Melich), a Editions Acratie, 2014. 

«Guérilleros, France 1944, une contre-enquête» d'Henri Melich i Christophe Castellano, a Editions Spartacus, 2020. 

Si vols saber més: 

[http://www.cnt-f.org/cnt66/spip.php?article1430] 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada