dimarts, 13 de juliol del 2021

Figueres surt al carrer per denunciar l'assassinat de Samuel Luiz


Figueres surt al carrer per denunciar l'assassinat de Samuel Luiz 

300 persones es van concentrar a la plaça de l'ajuntament en un acte organitzat per l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 13/07/2021.- Llegim als setmanaris figuerencs AltEmpordà i Hora Nova que el davant el fet que el dissabte 4 de juliol el jove Samuel Luiz va ser assassinat per uns elements a A Coruña (A Coruña, Galícia). Un cas més de LGBTI+fòbia, un més perquè malauradament el col·lectiu LGBTI+ és víctima constant de discursos d'odi que s'acaben traduint en atacs físics. En les darreres setmanes hem vist un munt de notícies massa semblants, sigui a Barcelona, València o Sant Cugat. 

El dimecres 8 de juliol, la gent més sensibilitzada de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) va sortir al carrer per dir prou a aquestes agressions homofòbiques i plantar cara a aquests agressors. Unes 300 persones, segons Guàrdia Urbana, es van concentrar a la plaça de l'ajuntament en un acte organitzat per l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. «Tothom ha de tenir la llibertat de ser i estimar a qui li doni la gana» va exclamat Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres per ERC. 

Tot seguit, l'educadora social i responsable del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal, Elisenda Franco, i l'especialista en polítiques d'igualtat i tècnic referent del Servei d'Atenció Integral LGBTI (SAI) de l'Ajuntament de Figueres, Manuel Nuez, van prendre la paraula. 

La Colla Castellera de Figueres també va llegir un manifest de rebuig contra aquestes agressions. Finalment es va deixar el micròfon obert a tothom que volgués dir unes paraules. 

Segons el Setmanari Alt Empordà, malgrat que hi havia força gent, calia que hagués sortit molta més gent, havia de sortir tothom a protestar, no només el col·lectiu afectat. Sabem fer tweets i penjar una història a Instagram, però caldria que s'aixequés tothom perquè no calgui fer-ho mai més. PROU LGBTIfòbia. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada