dissabte, 17 de juliol del 2021

Emotiva abraçada entre Jordi Cuixart i Anna Gabriel a l'acte d'Elna


--

Jordi Cuixart demana unitat a Elna en un acte emotiu que aplega ex-presos i ex-preses i exiliats i exiliades 

Emotiva abraçada entre Jordi Cuixart i Anna Gabriel 

És la primera vegada que Anna Gabriel surt de Suïssa d'ençà del seu exili el febrer de 2018 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Elna (Albera, la Plana d'Illiberis,  Rosselló, comtat de Rosselló) 16/07/2021.- Llegim a Vilaweb que Jordi Cuixart demana unitat a Elna (Albera, la Plana d'Illiberis,  Rosselló, comtat de Rosselló) en un acte emotiu que aplega ex-presos i ex-preses i exiliats i exiliades.  

L'acte del seixantè aniversari d'Òmnium Cultural a Elna (Albera, la Plana d'Illiberis,  Rosselló, comtat de Rosselló) ha estat marcat per l'aparició de sorpresa d'Anna Gabriel, que no havia sortit de Suïssa d'ençà del seu exili el febrer del 2018. El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida a la unitat de l'independentisme, que escoltaven a primera fila el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. 

"Aquest acte de retrobament és una victòria de la societat catalana", ha dit Cuixart, que ha destacat que Òmnium no renunciaria mai a defensar la llengua, la cultura i l'exercici dels drets fonamentals, com ara l'autodeterminació. "Ho tornarem a fer, Ho farem junts i ho farem millor", ha dit en referència a l'1-O. 

Sobre la repressió, Cuixart ha expressat: "Som víctimes d'aquesta persecució tan ferotge perquè Espanya sap que podem guanyar. Podem vèncer i només depèn de nosaltres." I ha afegit que Òmnium continuaria essent exigent amb els polítics i les institucions catalanes, però amb lleialtat. 

A l'acte hi han assistit també Carme Forcadell, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sànchez, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Pere Aragonès, Laura Borràs, Jordi Puigneró, Albert Batet, Alba Vergés, Meritxell Serret, Elsa Artadi, Cristina Casol, Francesc de Dalmases, Jenn Díaz, Glòria Freixa, Josep Rius, Ruben Wagensberg, Dolors Sabater, Eulàlia Reguant, Carles Riera, Montserrat Vinyets i Albert Botran. 

La que en 2017 era diputada de la CUP i exiliada a Ginebra des de febrer de 2018, Anna Gabriel, ha aparegut per sorpresa a l'acte del seixantè aniversari d'Òmnium Cultural a Elna. Al final de l'esdeveniment, el president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha fet pujar als ex-presos i ex-preses i als exiliats i exiliades a l'escenari per fer-se una fotografia de família. Quan ha pujat Anna Gabriel s'han fos en una abraçada emotiva. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada