diumenge, 18 de juliol del 2021

Els Marrecs han d’aturar de nou els assajos a pocs dies de la Festa Major de Salt, a causa del rebrot de covid-19

Els Marrecs han d'aturar de nou els assajos a pocs dies de la Festa Major de Salt, a causa del rebrot de covid-19 

La colla castellera Els Marrecs de Salt celebra el seu 25è aniversari 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 18/07/2021.- L'índex de risc de contagi de covid-19 avui a Salt (Gironès, comtat de Girona) és de 1.582 punts. Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 149. Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 202. Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 618.58. Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2.56 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  

Llegim al diari El Punt Avui que fia poc més de dos mesos que la colla dels Marrecs de Salt havien recuperat els assajos, tot i que de forma parcial, després de la pausa forçosa per la covid-19 al món casteller. Un retorn «molt positiu, la gent en tenia ganes i hem tornat a agafar el ritme», diu la presidenta de la colla, Mònica Masó. «Hem volgut fer les coses molt a poc a poc; per molt que en tinguéssim ganes, havíem de tenir seny», per això fins i tot han establert una comissió covid-19 amb personal sanitari per guiar-los. Primer van començar fent assajos de canalla en tres «grups bombolla». Després, s'hi van afegir els pares i mares respectius a cada grup. 

Ara s'hi havien de sumar la resta d'adults, però va arribar la recomanació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d'aturar l'activitat castellera i, malgrat no haver tingut cap cas positiu, han decidit seguir-la. Però això ha passat quan queda una setmana per la Festa Major de Salt, en un any especial per ells: és el seu 25è aniversari. La situació epidemiològica ja havia limitat la seva implicació a la Festa Major. Estan a l'expectativa dels avenços en les restriccions per si venen canvis. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada