dimecres, 21 de juliol de 2021

El grup municipal d’ERC de Torroella de Montgrí s’uneix a l’oposició per qüestionar la cessió del camp de futbol de l’Estartit

El grup municipal d'ERC de Torroella de Montgrí s'uneix a l'oposició per qüestionar la cessió del camp de futbol de l'Estartit 

ERC --que governen amb UPM--, Junts, la CUP, CambTE i L'EST creuen que l'EMD no és competent per cedir-lo i alerten de la seva privatització 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries)  21/07/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que el grup municipal d'ERC, en el govern a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí amb UPM --que té l'alcaldia--, s'ha unit als grups a l'oposició de Junts, la CUP, CambTE i L'EST, per denunciar possibles irregularitats formals en el concurs públic per a la cessió del camp de futbol de l'Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries).  

Els cinc grups municipals consideren que l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), que té com a alcalde president Francesc Ferrer (Més per l'Estartit-UPM), no és competent per fer la concessió del camp de futbol de l'Estartit. En les al·legacions conjuntes presentades en aquesta fase del concurs, consideren que l'autor de l'estudi de viabilitat no és competent per fer-lo i hi ha dèficits urbanístics,  

Al·legacions 

En aquest sentit alerten en les al·legacions que han presentat que l'EMD no té competència per fer la concessió d'aquest espai. També destaquen "la inexistència d'un reglament del servei públic esportiu aprovat per l'EMD de l'Estartit", la qual cosa fa que "no es coneguin les condicions d'accés a la instal·lació esportiva". D'aquesta manera, i segons detallen, es poden conculcar un dels drets fonamentals dels ciutadans, que és l'accés als serveis públics sense cap mena de discriminació, ni econòmica ni d'altre ordre.  

Un altre punt rellevant és, segons destaquen, que es tracti d'una privatització d'aquest espai. Per això exposen que una mostra d'aquesta privatització es veu en la relació econòmica que s'estableix en el mateix plec de clàusules. Segons exposen, es determina un cànon de 8.386 euros a l'any, però s'estableix una subvenció de 7.500 en espècies; a més de tot això, l'EMD pagarà el consum elèctric i també 2.500 euros per l'aigua; a més, farà front als dies reservats --74 dies anuals-- amb un import de 2.035 euros per any. Així, el concessionari "rebrà, pel cap baix, 3.649 euros a l'any que pagarà l'EMD per a la utilització del seu propi camp de futbol". 

També, i entre altres consideracions, adverteixen de l'absència de la documentació que justifiqui el seu interès. Aquesta hauria d'incloure el projecte de concessió, la memòria justificativa, plànols representatius de la situació, les dimensions i les altres circumstàncies de la porció de domini públic objecte d'ocupació.  

A més, i segons es detalla a les al·legacions, La inexistència d'un reglament del servei públic esportiu aprovat per l'EMD de l'Estartit, fa que no es coneguin les condicions d'accés a la instal·lació esportiva, conculcant un dels drets fonamentals dels ciutadans que és l'accés als serveis públics sense cap mena de discriminació, ni econòmica ni d'altre ordre. Si s'acaba atorgant la concessió serà el gestor qui discrimini qui entra i qui no a la "seva" instal·lació i en quines condicions ho fa. Això xoca radicalment amb el principi de lliure accés als serveis públics bàsics, com l'esportiu, que els ens locals han de promoure com a competència pròpia.  

El camp de futbol de l'Estartit es troba situat en una finca de 6.778 m², entre els carrers de la Pletera, del Freu i de l'Empordà. Disposa des del 2008 de gespa artificial i té totes les instal·lacions pròpies d'aquest tipus d'equipament: vestidors, dutxes, il·luminació del camp, etc. El 2002 es van equipar les grades, que són cobertes, amb seients. En total té capacitat per a unes 300 persones. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada