dijous, 8 de juliol del 2021

El Canal 10 Empordà es fa ressò de la condemna de l’Ajuntament de les pintades de l’estanquera amb l’àliga franquista, ‘Viva España’ i ‘Franco’ a diversos punts del centre de l’Escala

El Canal 10 Empordà es fa ressò de la condemna de l'Ajuntament de les pintades de l'estanquera amb l'àliga franquista, 'Viva España' i 'Franco' a diversos punts del centre de l'Escala 

Apareixen pintades amb les inscripcions 'Viva España', 'Franco' i 'Morata' a diferents punts del centre vila  

L'Àrea de Governació de l'Ajuntament de l'Escala fa una crida al civisme i demana que s'acabin ben aviat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 08/07/2021.- Segons Canal 10 Empordà, diversos punts de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) han estat objecte de pintades incíviques, totes relacionades amb el jugador de futbol de la selecció espanyola Álvaro Morata i amb inscripcions de 'Viva España' o 'Franco'. 

Des de l'Àrea de Governació de l'Ajuntament de l'Escala es lamenten aquest tipus de grafits, que qualifiquen de "bretolades", que a més són pintades sobre la roca natural en el cas de les Roques d'en Guillem i és molt difícil de netejar-les sense deixar rastre. Es relacionen amb el campionat d'Europa de futbol i s'espera que siguin les últimes. 

En aquest sentit un corresponsal de TRAMUNTANA VERMELLA MAIL ens informa que aquestes pintades es van fer la nit del dissabte al diumenge passats. Segueixen una ruta urbana al centre vila que va des de les Roques d'en Guillem, a la Platja de l'Escala, on hi va aparèixer pintada en clors una bandera espanyola amb l'àliga franquista al mig i, en negre, a sobre MORATA. Al costat, VIVA ESPAÑA. Una altra VIVA ESPAÑA a l'escala del costat. A les 8 del matí del dilluns passat l'Ajuntament les va fer esborrar.  

Seguint la ruta, just a l'entrada de la rectoria de la Parròquia de Sant Pere de l'Escala, on s'hi pot veure un VIVA ESPAÑA. 

També hi ha més pintades, unes al pàrquing de Ca les Monges amb la inscripció MORATA i al costat FRANCO, i just a sota la silueta d'un  guàrdia civil, segons uns, i una àliga franquista, segons altres, ja que es de difícil interpretació.  


Pintades d'Espanya a la Riba Petita de l'Escala

[Pintades d'Espanya a la Riba Petita de l'Escala BASILI GIRONÈS]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada