dijous, 15 de juliol del 2021

Demà, a l'Escala, 70è homenatge a la vellesa amb limitacions a causa del covid-19

Demà, 70è homenatge a la vellesa amb limitacions a causa del covid-19 

L'Escala celebra demà divendres el 70è homenatge a la vellesa, per segon any consecutiu sense processó marítima.  

L'acte principal serà la presentació del llibre La catifa de sal serà al·lusiva a la tonyina Trini 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 15/07/2021.- El municipi de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) ha estat exclòs del toc de queda nocturn de la Generalitat. L'índex de risc de contagi avui es situa als 1.010 punts. Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 39. Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 56. Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 531.97. Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.9 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 

Es dóna la circumstància, segons diverses fonts, que igual que a Cadaqués (Serra de Rodes/Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) --que la situació del molt alt índex de contagi va obligat a tancar una desena d'establiments la passada setmana, entre ells, el Boia Nit, segons ell seu propietari, Pere Vehí, tot i que en alguns casos no es tracta de casos positius sinó de contactes estrets--, a l'Escala se'n va tancar quatre. 

Demà, 70è homenatge a la vellesa amb limitacions a causa del covid-19 

Segons Canal 10 Empordà, l'homenatge a la vellesa és una de les celebracions del calendari festiu local de l'Escala. S'ha fet coincidir, tret d'alguna excepció, amb el dia de la festa del Carme. La d'enguany serà la 70a edició. 

Per aquesta 70a edició de l'homenatge, s'ha elaborat un llibre commemoratiu de l'efemèride. Es presentarà a l'Alfolí de la Sal a un quart d'una del migdia. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia. I és que l'aforament estarà limitat a 40 localitats. 

El programa oficial de la festa del Carme estarà marcat per segon any consecutiu per les limitacions. Com l'any passat, no hi haurà ni processó marítima, ni processó pels carrers entre la Platja i el temple parroquial de Sant Pere ni hi haurà dinar d'homenatge. 

La diada festiva començarà amb la presentació de la Catifa de Sal, visitable de deu del matí a vuit del vespre, a la plaça de l'Església, enguany dedicada a la tonyina Trini; la missa, amb ofrenes de peix a la mare de déu del Carme està programada per a 11:30h. I sortint de missa, a un quart d'una, hi haurà la presentació del llibre a l'Alfolí. A les set de la tarda, la sessió de contes de la mar a càrrec de Gra de Sorra, a la plaça Víctor Català i a les deu de la nit, concert per a cobla a plaça de Catalunya amb la Cobla Costa Brava.  

Per a tots els actes és preceptiu fer reserva a https://inscripcions. lescala.cat. L'aforament és limitat a 143 persones a l'ofici, 40 persones a l'Alfolí, 100 persones a la plaça Víctor Català i 250 persones a plaça de Catalunya.  

Enguany el programa d'actes inclou també un recital de poemes de Josep Tarrés que es farà l'endemà del Carme, dissabte, a l'Alfolí de la Sal. Anirà a càrrec de Carles Duarte. Un acte en el transcurs del qual s'estrenarà el poema La galerna de Pasqua, dedicat a la mare de déu del Carme. Text original de Josep Tarrés musicat per Ferran Martínez (acordió) i interpretat per Josep Tero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada