dijous, 29 de juliol del 2021

Cinc residències de la Regió Sanitària de Girona tenen brots de covid-19

Cinc residències de la Regió Sanitària de Girona tenen brots de covid-19 

99 centres estan lliures d'infeccions i 8 més tenen casos sota control 

L'Hospital de Blanes anul·la l'activitat quirúrgica pels elevats ingressos de covid-19. La mesura entrarà en vigor dilluns vinent 

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro se suma al toc de queda per petició expressa del municipi 

L'alcalde, Maurici Jiménez, vol evitar així un "efecte crida" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 28/07/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que un total de 163 centres residencials de serveis socials al Principat de Catalunya tenen a dia d'avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 122 centres de gent gran; 23 centres per a persones amb discapacitat; 4 centres de salut mental i 14 en altres recursos residencials, com centres d'infància, per persones en risc d'exclusió i d'altres. 

Hi ha 783 residents que són casos confirmats de covid-19 (un 1,4% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus-19. Tot i així, 63  persones estan hospitalitzades i n'hi ha 1 a la UCI. 

Pel que fa a professionals, 639 han donat positiu (1,4% del total), 4 han estat ingressats a l'hospital i 1 és a la UCI. 

Al llarg de la darrera setmana (del 18/07 al 24/07) hi ha hagut 30 defuncions de residents per covid19. Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 630 casos actius (1,3% dels residents) en 122 residències. 

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 117 casos actius entre els residents (1,8% del total) en 23  residències. Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 7 casos actius de residents (0,6% del total) en 4 residències. 

Brots a les residències de la Regió Sanitària Gironina 

Segons dades del Departament de Salut, la Regió Sanitària de Girona presenta un total de 99 residències en verd (sense casos covid entre els seus usuaris), 5 en codi vermell (amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació) i 8 en taronja (presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d'espais de la residència). 

L'Hospital de Blanes anul·la l'activitat quirúrgica pels elevats ingressos de covid-19 

A causa de la pressió assistencial provocada per la covid-19, l'Hospital de Blanes (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona) anul·la a partir del dilluns 2 d'agost l'activitat quirúrgica programada que requereix ingrés i es mantindrà la cirurgia sense ingrés i la cirurgia no ajornable (urgent). L'Hospital de Blanes concentra l'activitat quirúrgica de traumatologia i oftalmologia. 

Pel que fa a l'Hospital de Calella (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona), l'altre centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, des del 19 de juliol, també es manté suspesa l'activitat quirúrgica programada no urgent i que requereix ingrés, donant prioritat als processos oncològics i en general a tota l'activitat no demorable, i també continua oberta la unitat de cirurgia sense ingrés. 

El principal objectiu d'aquestes mesures és alliberar llits d'hospitalització per poder atendre els pacients afectats per covid-19 i les urgències no covid-19 que ho requereixin. Aquestes mesures es revisen periòdicament i es van adaptant segons l'evolució de les dades i la situació de cada centre. 

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro se suma al toc de queda per petició expressa del municipi 

La portaveu del Govern de la generalitat, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest matí que la localitat de Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) s'ha inclòs a la llista de municipis on s'aplicarà el toc de queda a partir d'aquesta matinada, després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) hagi avalat prorrogar la mesura una setmana més, fins al 6 d'agost. D'aquesta manera, un total de 163 municipis del Principat de Catalunya quedaran afectats pel confinament nocturn. 

La petició, feta per part de l'alcalde del municipi, Maurici Jiménez, assegura que d'aquesta manera es vol evitar generar un "efecte crida". 

Les localitats de les comarques gironines afectades per aquesta mesura són: Blanes, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Celrà 

Figueres, Girona, la Bisbal d'Empordà, Llagostera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Tossa de Mar, Torroella de Montgrí, Vidreres i Castell-Platja d'Aro. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada