diumenge, 25 de juliol del 2021

Andrés Granero Morcillo

Necrològica d'Andrés Granero Morcillo apareguda en el periòdic parisenc "Frente Libertario" de maig de 1974

Necrològica d'Andrés Granero Morcillo apareguda en el periòdic parisenc Frente Libertario de maig de 1974


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 25 de juliol de 1907 neix a Lucainena de las Torres (Los Filabres-Tabernas) l'anarcosindicalista Andrés Granero Morcillo 

Militant de la CNT-AIT a Súria, una vegada exiliat treballà de miner a Fontpedrosa (Conflent) i participà en nombroses missions d'enllaç entre el moviment llibertari de l'Exili i de l'Interior. Malalt de silicosi, va morir el 6 de març de 1974 al seu domicili d'Oceja (Alta Cerdanya) 

Andrés Granero Morcillo: El 25 de juliol de 1907 neix a Lucainena de las Torres (Los Filabres-Tabernas, Almeria, Andalusia) l'anarcosindicalista Andrés Granero Morcillo. El seu pare es deia Antonio Granero i la seva mare, Antonia Morcillo.  

Quan era adolescent s'establí a Catalunya i començà a treballar a les mines de potassa de Súria (Bages) i a militar en el moviment llibertari.  

Després de la triomf militar franquista, participà activament en la clandestinitat confederal, però, fugint de la repressió, acabà passant la frontera del Pirineu de manera clandestina, on encara patí els camps de concentració francesos.  

Treballà de miner a Fontpedrosa (Conflent) i participà en nombroses missions d'enllaç entre el moviment llibertari de l'Exili i de l'Interior. La seva companya fou Maria Concepció Amigó, amb qui tingué un infant.  

Malalt de silicosi, Andrés Granero Morcillo va morir el 6 de març de 1974 al seu domicili d'Oceja (Alta Cerdanya). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada